اجتماعیسیاست

حمله بر اصحاب رسانه جنایت ضد بشری ست

سرویس حامل کارمندان تلویزیون خصوصی خورشید در کابل هدف مین کنار جاده قرار گرفت.

رفیع صدیقی، رئیس تلویزیون خورشید گفت که در این انفجار دو تن کشته و پنج تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گفته وی، یک خبرنگار بخش اقتصادی این تلویزیون کشته‌ شده است.

آقای صدیقی گفت که این انفجار عصر روز شنبه، دهم جوزا در چهارراهی گل سرخ در حوزه چهارم شهر کابل رخ داد.

حادثه زمانی اتفاق افتاد که کارمندان این رسانه پس از فراغت از کار به سمت خانه‌های‌شان می‌رفتند.

مروه امینی، معاون سخنگوی وزارت داخله نیز گفت انفجار حوالی ساعت ۴:۰۵ دقیقه عصر روز گذشته ناشی از مین کنار جاده رخ داده و هدف این انفجار واسطه (خودرو) تلویزیون خصوصی خورشید بوده است که در این انفجار دو تن از کارمندان این تلویزیون کشته و چهار تن دیگر زخمی شده است.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان در توئیتر نوشته که این انفجار بر کارمندان تلویزیون خورشید در شهر کابل “ربطی ” به این گروه ندارد.

در سال ۱۳۹۸نیز سه کارمند این تلویزیون در اثر انفجار مین به خودروی حامل کارکنان زخمی شده بودند.

کمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان، با نشر خبرنامه‌ای از این رویداد ابراز تاسف کرده و از حکومت افغانستان خواسته در زمینه حفاظت از جان خبرنگاران و مصونیت آنان از جدیت کار گرفته و عاملان این انفجار را شناسایی و به دست عدالت بسپارد.

سفارت ایالات متحده در کابل این حمله را تقبیح کرد.

این سفارت در یک تویت نوشته است: حمله بر رسانه‌ها حمله بر آزادی بیان و ترقی افغانستان است. تسلیت عمیق خویش را به خانواده‌های قربانیان ابراز می‌داریم. ما در کنار رسانه های آزاد می‌استیم و برای صلح در افغانستان به شدت کار می‌کنیم.”

سازمان عفو بین الملل حمله بر کارمندان تلویزیون خورشید را جنایت وحشتناک عنوان کرده است.

این سازمان در یک تویت نوشته است: “حمله بر تلویزیون خورشید یک جنایت وحشتناک بوده و بیانگر خطراتی است که ژورنالیستان افغانستان برای انجام وظایف حیاتی شان با مواجه اند. مقامات افغان باید برای حفظ خبرنگاران و کشانیدن عاملان به عدالت تلاش های همه جانبه به خرج دهند. معافیت از مجازات حملات بر خبرنگاران باید پایان یابد.”

کمیته مصونیت خبرنگاران افغان با نشر اعلامیه‌ای از حکومت افغانستان خواست تا در حفاظت از جان خبرنگاران ومصونیت آنان از جدیت کارگرفته، عاملین رویداد را شناسایی نموده و به عدالت بکشاند.

حکومت افغانستان ضمن تقبیح این حمله گفته است که در مورد این رویداد تحقیقات جدی انجام خواهد و همیشه در کنار رسانه‌های افغانستان باقی خواهد ماند.

سال گذشته نیز در انفجار ماین کنار جاده‌ که موتر حامل کارمندان تلویزیون خصوصی خورشید را هدف قرار داد، دو غیرنظامی جان باخت و چهار تن دیگر به شمول سه کارمند این شبکه تلویزیونی زخمی شدند.

گروه طالبان در گذشته به خبرنگاران و نهادهای خبری هشدار بودند که اگر از نشر “تبلیغات دولتی” دست نکشند، هدف قرار خواهند گرفت.

دولت افغانستان و سازمان‌های بین‌المللی این هشدار را محکوم کردند.

در سال ۲۰۱۶، در نتیجه یک حمله انتحاری گروه طالبان در کابل، هفت کارمند تلویزیون طلوع کشته شدند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا