روز دوم مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و گروه طالبان در قطر جریان دارد.
عبدالله عبدالله، رهبر شورای عالی مصالحه و رئیس هیات مذاکره کننده افغانستان، در پایان روز نخست در توییتی نوشته بود او انتظار دارد گفتوگوها نتیجه مثبت و سازنده داشته باشد.
در این نشست طالبان بیشتر روی «آزادی زندانیان، بیرون شدن رهبران طالبان از فهرست سیاه» و هیأت دولت بیشتر روی «یک نقشه راه برای آینده سیاسی افغانستان» تمرکز کرده بودند.
در روز دوم گفتوگوها تمرکز بییشر روی یک اعلامیه خواهد بود. اعتماد سازی، قانون اساسی و یک نقشه راه برای آینده سیاسی افغانستان، همراه با تعهد بر اینکه با هیأت بزرگتر عالیرتبه به زودی دوباره بنشینند، مواردی است که در اعلامیه خواهد آمد.
به نظر میرسد هیأتهای دو طرف احتیاط دارند تا در ارتباط به محتوای گفتوگوها، مسایل مورد بحث و مناقشه، معلوماتی بیرون درز نکند.
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان هم در قطر به سر میبرد. ولی در مذاکرات جدی دو طرف که از هر طرف هفت نفر نمایندگی میکند، حضور ندارد.
در ترکیب هیأت دولت، عبدالله عبدالله، محمد کریم خلیلی، رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان، عطا محمد نور، رهبر یک شاخه جمعیت اسلامی، عبدالسلام رحیمی، محمد معصوم استانکزی، باتور دوستم و فاطمه گیلانی حضور دارند.
اعضای هیأت طالبان شامل ملا برادر اخند، شیخ عبد الحکیم، شیخ محمد فرید، ملا محمد فاضل مظلوم، قاری دین محمد حنیف، شیخ شهاب الدین دلاور و مولوی عبد السلام حنفی هستند.
مذاکرات صلح افغانستان حدود دو سال است شدت گرفته است ولی این روند در ماههای اخیر پراکنده و دلسردکننده بود.
در هفتههای گذشته خشونتها در سراسر افغانستان افزایش چشمگیری داشته و گروه طالبان توانسته پیشرویهای قابل ملاحظهای داشته باشد. ولسوالیهای زیادی میان دولت و گروه طالبان دستبهدست شده است.
افزایش خشونتها در افغانستان کشورهای همسایه را نیز نگران کرده است. براساس آمار در خشونتهای اخیر ۲۷۰ هزار نفر آواره شدهاند. این روند کشورهای همسایه افغانستان را از هجوم سیل مهاجران به این کشورها نگران کرده است.
با چنین وضعیتی، انتظارات زیادی از نشست دوحه در مورد آینده افغانستان در داخل و خارج وجود دارد.