اجتماعی

یک ملیون زن معتاد در کشور جود دارد!

به گزارش رها، تخمین زده می‌شود که بیش از سه میلیون نفر در افغانستان به موادمخدر معتاد اند، که بر اساس اعلام وزارت صحت عامه حدود یک میلیون از این معتادان را بانوان تشکیل می دهند که با اعلام شمار دقیق بانوان معتاد به مواد مخدر، این نگرانی به میان میآید که شمار تمامی معتادان در کشور، شاید بیشتر از اینها هم باشد.
رئیس کاهش تقاضای مواد مخدر این وزارت، شمار کودکان معتاد به مواد مخدر را نیز یک صدهزار می‌گوید.
اما ظرفیت برای درمان این معتادان در کشور، کم تر از ده درصد است.
مقام‌های قندهار می‌گویند که شمار زنان معتاد در این ولایت افزایش یافته است. به گفتۀ این مقام‌ها هم اکنون نُه زن معتاد به مواد مخدر، در شفاخانۀ درمان معتادان زن در ولایت قندهار زیر درمان قرار دارند.
پزشکان دراین شفاخانه، می‌گویند که این زنان برای یک دوره یک ماهه زیر درمان قرار می‌گیرند.
زنان معتاد می‌گویند که فقر تنگدستی و ناامنی‌ها سبب شدهاند تا آنان به مواد مخدر رو بیاورند.
آمارهای ریاست صحت عامه قندهار نشان می‌دهند که در حدود صدهزار نفر در ولایت قندهار به مواد مخدر معتاد اند.
اعتیاد به مواد مخدر در میان زنان در دایکندی هم رو به افزایش است و گفته می شود حدود 30 در صد معتادان این ولایت را زنان تشکیل می دهند.
اسحاق علی درمان؛ رئیس صحت عامه ولایت دایکندی، در مراسم تهداب گذاری مرکز ترک اعتیاد در شهر نیلی گفت: از حدود ۷۰ هزار معتاد به مواد مخدر، ۳۰ درصد آنان را زنان تشکیل می‌دهند که به منظور تداوی بانوان معتاد سنگ بنای کلنیک 10 بستر امروز گذاشته شد.
محمود بلیغ؛ والی ولایت دایکندی در این مراسم گفت، تنها تداوی راه حل نیست باید همه مردم، علما، متنفذین و خانواده در قسمت پیش گیری از مبتلاشدن به مواد مخدر تلاش نمایند.
گفتنی است، این کلنیک از سوی ریاست صحت عامه دایکندی با بودجه بالغ بر 10 میلیون افغانی ساخته می‌شود و قرار است، با ساخت این کلنیک سالانه، 200 بانو معتاد به مواد مخدر تحت درمان قرار بگیرد.
در حال حاضر، در سراسر کشور، برای بانوان و کودکان معتاد به مواد مخدر، بیش از بیست درمانگاه وجود دارند؛ اما این شمار، برای درمان تمامی بانوان و کودکان معتاد، کافی نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا