سیاست

یک مقام طالبان: آیا مجرمینی بزرگ‌تر از کرزی، عبدالله و مسلمیار وجود دارد؟

یک مقام طالبان در یک سخنرانی در ولایت بلخ گفته است که شماری از مقام های پیشین حکومتی و سیاسیون کشور از برکت عفو عمومی در ایمن به سر می برند.

محمد خالد حنفی، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در دو روز پسین در جریان سخنرانی‌ها در محضر عام در ولایات بلخ و کندز شماری از مقام‌های پیشین حکومتی و سیاسیون کشور را با تُندی نام بُرد و گفت که از برکت عفو عمومی در امن به سر می‌برند.

محمد خالد حنفی، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر می‌گوید آنانی که در سال‌های اخیر ثروت هنگفت اندوخته اند، باید به ملت حساب بدهند.

حنفی روز گذشته در سفر به مزار از حامد کرزی، رییس جمهورپیشین، عبدالله عبدالله رییس پیشین شورای عالی مصالحه ملی، و فضل هادی مسلمیار رییس پیشین مجلس سنا یاد کرد که مورد عفو قرار گرفته اند.

او گفت: «آیا مجرمینی بزرگ‌تر از کرزی، عبدالله و مسلمیار وجود دارد؟ امارت اسلامی از آن‌ها حفاظت می‌کند ولی از دیگران نمی‌کند؟ سوانح تمام این‌ها به ما معلوم است.»

همزمان با این، حنفی امروز در کندز هم هرچند که گفت هدفش از یاد کردن نام‌های برخی از مقام‌های پیشین در نشست روز گذشته، متعهد بودن حکومت کنونی به عفو عمومی است، اما باز هم مقام‌های حکومت پیشین را فاسد خواند و کارکرد رهبران پیشین جهادی را زیر پرسش بُرد.

او از مردم خواست تا مقام‌های پیشین حکومتی را مورد بازپرس قرار بدهند.

حنفی گفت: «پیش از این هم جهادهایی صورت گرفت، سیاف هم جهاد کرد، اما پس از آن جهاد به غلامی شروع کردند، جهاد را به مالیات و مادیات محاسبه کردند.»

حامد کرزی، رییس جمهور پیشین در واکنش به سخنان حنفی می‌گوید که اظهارات او قابل تبصره نیست. دفتر حامد کرزی در یک اعلامیه افزوده است که اتحاد و همبستگی میان مردم راه ایجاد یک نظام با ثبات و ملی است.

مقام‌های پیشین حکومتی تا اکنون در باره این گفته‌های مقام بلند پایه حکومت کنونی واکنشی نداشته اند.

لطیف الله حکیمی، رییس کمیسیون تصفیه صفوف امارت اسلامی، گفت: «من فکر می‌کنم بعد از عفو کردن، آن‌ها را ازیت کردن، آن‌ها را آزار دادن و عار دادن، عرض امر به معروف نیست، البته آن‌ها از احسان‌های مردم افغانستان یاد آوری کردند.»

عبدالقدیر میرزایی، نویسنده، گفت: «این اظهارات با این صراحت لهجه و نام گرفته فکر می‌کنم به خیر افغانستان نیست و می‌تواند نگرانی‌هایی را به وجود بیاورد.»

با سقوط حکومت پیشین در ۲۴ اسد، اشرف غنی با برخی از نزدیکانش از افغانستان فرار کرد. حامد کرزی رییس جمهور پیشین کشور، و عبدالله عبدالله رییس پیشین شورای عالی مصالحه ملی، اما در افغانستان بسر می‌برند و اکنون هم مصروف فعالیت‌های سیاسی شان در کشور استند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا