اقتصاد

یک بانک خصوصی 25 میلیون دالر قرضه اسلامی در اختیار صاحبان صنعت می گذارد

این تفاهمنامه امروز (چهارشنبه) میان انجمن صنایع افغانستان و بانک بین المللی افغانستان به امضا رسید. این مقدار وام برای مدت یک الی ۳ سال در اختیار صاحبان صنایع افغانستان قرار داده خواهدشد.

ذولفقارعلی خان، از مسئولان بانک بین‌المللی افغانستان در این مراسم گفت که این وام‌ها برای خریداری ماشین‌آلات، مواد خام، اعمار ساختمان و توسعه صنعت در اختیار صنعت‌کاران قرار خواهد گرفت.

گفتنی است که در قرضه اسلامی، بانک قرضه دهنده برای صاحب صنعت و یا وام گیرنده جنس خریداری می کند و قیمت آن را به صورت اقساط پس می گیرد.

در این روش، بانک چند درصدی جنس خریده شده گران تر می فروشد.

سخی‌احمد پیمان، رئیس انجمن صنایع افغانستان در این مراسم گفت ‌که این ۲۵ میلیون دالر برای یک الی سه سال است که بهره آن بر اساس بانکداری اسلامی 6 تا 10 درصد است و براساس بانکداری عادی ۶ درصد‌است.

آقای پیمان مدعی شد که بخش صنایع کشور جذب ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیون دالر وام را دارد.

مسافر قوقندی، سخنگوی وزارت تجارت افغانستان در این مراسم گفت که قبل از این بانکها وام‌ها را با سود زیاد دراختیار صنعت کاران قرار می‌داد و دلیل آن نیز خطرهای بود بانک داران با آن مواجه بودند.

او افزود مشکلاتی که در جمع آوری وام‌ها و خطرهای دیگر عامل اصلی در میزان بلند بهره بود. او گفت که اکنون امیدواراست که بانکهای دیگر نیز پولهای خود را در خدمت حمایت از تولیدات داخلی قرار دهند.

آقای قوقندی افزود که دولت افغانستان به تمام نهادهای دولتی دستور داده تا به تولیدهای داخلی اهمیت داده و ۲۵ درصد این تولیدها را از مشابه خارجی آن با قیمت بالاتر خریداری کند.

او گفت دولت برای حمایت از تولیدهای داخلی مالیات برمواد خام را که به افغانستان وارد می‎شود از ۸ درصد به یک درصد کاهش داده و تمام ماشین آلات که وارد افغانستان می‌شود از مالیات معاف هستند.

آقای قوقندی گفت که وزارت تجارت ثبت کارخانه‌های تولیدی را در افغانستان آغاز کرده که تاکنون ۱۱هزار کارخانه ثبت شده‌است.

او بدون نام بردن از تولیدهای افغانستان گفت که کابل در۲۰ بخش به خود کفایی رسیده و اکنون صادرات دارد.

سخنگوی وزارت تجارت افغانستان گفت که اکنون صادرات افغانستان از ۳ درصد به ۱۰ درصد افزایش یافته و در ساله‌های آینده به ۱۵ درصد افزایش خواهد یافت.

او گفت که اکنون سالانه در افغانستان ۷ میلیون جوره کفش تولید می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا