صندوق حمایت از کودکان یا یونیسف، اعلام کرد همهگیری کرونا در جهان، منجر به افزایش ازدواج کودکان شده است.
در بیانیهای که روز دوشنبه (۱۸ حوت/ ۸ مارچ) از سوی یونیسف به مناسبت روز جهانی زن منتشر شد آمده است میلیونها کودک به دلیل همهگیری کرونا، در خطر ازدواج زودهنگام قرار دارند.
یونیسف، دلیل افزایش ازدواج کودکان را بسته بودن مکتبها، فشار اقتصادی و مرگ والدین اعلام کرده و گفته است تعداد ازدواج کودکان تا پایان سال روان میلادی، به بیش از ۱۰ میلیون افزایش خواهد یافت.
بر اساس بررسیهای صندوق حمایت از کودکان، در سراسر دنیا دستکم ۶۵۰ میلیون زن iستند که پیش از ۱۸ سالگی ازدواج کردهاند و نیمی از این زنان، در کشورهای هند، برازیل، اتیوپی، نایجریه و بنگلادیش زندگی میکنند.
هنریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف، گفته است: «همهگیری کرونا، وضعیت دشواری را برای میلیونها دختر ایجاد کرده است؛ اما میتوانیم و باید به ازدواج کودکان پایان دهیم. ما باید سریعا اقدام کنیم؛ با بازگشایی مکتبها، اطمینان از دسترسی به خدمات صحی و اجتماعی، اجرایی کردن قوانین و سیاستهای موثر در کشورهای مختلف، میتوانیم خطر ازدواج کودکان را کاهش دهیم.»
بانو فور، تاکید کرده است که ازدواج کودکان، علاوه بر آنکه مانع تحصیل آنها میشود، آنها را با تجربهی زودهنگام خشونت خانگی و بارداری نیز مواجه میکند که آثار منفی روانی و جسمی را برای آنها در پی دارد.
یونیسف ماه گذشته نیز در بیانیهای هشدار داده بود اگر مکتبها تعطیل باشند و اختلال در رساندن کمکهای بشری به وجود بیاید، تا پایان دههی کنونی دو میلیون دختر در معرض ختنه قرار دارند.
یونیسف هشدار داده بود که ختنهی دختران در ۳۰ کشوری که ختنه در آنها رواج دارد، در زمان همهگیری کرونا افزایش یافته است.