گزارش “گفتگوی مردم افغانستان پیرامون صلح” را به حکومت و طالبان تحویل داد
بیش از 6 هزار تن از مردم افغانستان در یک فرآیند مشورتی شرکت نمودند و از نقض حقوق بشر و زنان، نبود انکشاف متوازن، بیکاری، فعالیت گروه های مسلح غیر قانونی، فساد اداری و مالی، تلفات افراد ملکی و نبود شفافیت در روند مذاکرات صلح اظهار نگرانی کردند.
کمیته کاری گفتمان مردم افغانستان، این نگرانی ها را در قالب “گفتگوی مردم افغانستان پیرامون صلح” تهیه کرد و به حکومت و نمایندگان طالبان تحویل داد.
احمد فهیم حکیم، فعال جامعه مدنی و عضو کمیته امروز (چهارشنبه) در یک نشست خبری گفت: این گزارش شامل موضاعات در هم تنیده ای از فساد اداری به خصوص نهادهای عدلی و قضایی و نقض حقوق بشر، نبود انکشاف متوازن، فعالیت گروه های مسلح غیر قانونی، بیکاری و فقر مزمن است.
آقای حکیم افزود که بودن نیروهای مسلح غیر قانونی تنها دلیل برای ناامنی نیست بلکه سوء استفاده از قدرت، فساد اداری، عدم اصلاحات و … باعث ناامنی می شود و خواسته مردم از دولت از بین رفتن تمامی این موضوعات است.
وی اشاره کرد، مردم از دولت می خواهند تا کسانی را در شورای عالی صلح در نظر بگیرد که از برقراری صلح ترسی نداشته باشند و متعهد به مردم و کشور باشند و نگران سرمایه شخصی و قطع شدن درامد شان نباشند.
کمیته کاری گفتمان افغانستان بدین باور است که یکی از علل عمده ناکامی تلاش ها برای مذاکرت صلح در 5 سال گذشته ناشی از نادیده گرفتن توقعات مردم برای تامین صلح است.
عزیز رفیعی، رئیس مجتمع جامعه مدنی نیز گفت که ما در شرایطی هستیم که اعتماد وجود ندارد و با این بی اعتمادی صلح معنای ندارد.
اقای رفیعی به این باور است که اگر تمامی افغان ها خواهان صلح باشند امنیت برقرار خواهد شد ولی متاسفانه فقط مردم عادی خواهان امنیت و صلح هستند.
به باور وی، مافیای سیاسی و تجاری و قوم گراهای افراطی بر علیه صلح و امنیت هستند.
کمیته کاری گفتمان افغانستان از طرف های مذاکره کننده می خواهد که برای کاهش میزان تلفات افراد ملکی و جلوگیری از کشتار افراد بی گناه اقدامات عملی را روی دست بگیرد.
آنان اظهار می کنند که چنانچه این اقدام ها صورت نگیرد، مردم به روند صلح بی باور خواهند شد.
این کمیته تاکید می کند که به هیچ وجه خواست های مردم نباید قربانی مصلحت ها و سازش های سیاسی شود.
مذاکرات به صورت رسمی هفته قبل بین نمایندگان دولت و نمایندگان با صلاحیت گروه طالبان با حضور نمایندگانی از کشورهای چین، ایالات متحده و پاکستان در اسلام آباد برگزار شد.
گفتنی است که ملاعمر رهبر گروه طالبان نیز از این مذاکرات حمایت کرده است.