دیدگاه هاِتیتر یک

گروه های تروریستی در سایه طالبان در افغانستان رشد کرده اند

حمایت روحی و روانی و فیزیکی پاکستان از طالبان برای پیش برد سیاست عمق استراتژیک این کشور در افغانستان، از همان دور اول امارت اسلامی در افغانستان تا به قدرت رسیدن دوباره این گروه از سوی مقامات افغانستان و جهان مطرح بوده است.

حتی در توافق نامه صلحی که در زمان ریاست جمهوری ترامپ بین طالبان و  امریکا در دوحه قطر به امضاء رسید نیز به قطع ارتباط طالبان با القاعده به عنون یکی از پیش شرط های خروج امریکا از افغانستان اشاره شده بود.

براساس گزارشات، طالبان در جنگ خود علیه نیروهای امریکایی و حکومت پیشین از دیگر گروه های تروریستی مانند تحریک طالبان پاکستان، جنبش ترکستان شرقی، شبکه حقانی و دیگر گروه های تروریستی فعال در افغانستان کمک می گرفت.

اینک که طالبان بر افغانستان مسلط شده اند و امارت اسلامی خود را احیاء کرده اند مشخص نیست گروه های تروریستی دیگر که به نوعی همکاران سابق طالبان قلمداد می شوند با چه سرنوشتی روبرو خواهند شد.

رسانه «orfonline» طی مطلبی در یازده جنوری نوشت طبیعت فرا ملیتی بحران های جاری سبب پیدایش پدیده جنگجویان خارجی شده است.

نویسنده مطلب افغانستان را یک بحران منطقه ای می داند که جنگجویان را از کشورهای دیگر جذب کرده است.

با تسلط دوباره طالبان بر افغانستان و رشد دیگر گروه های تروریستی در این کشور، هند با تهدیدات جدی مرتبط با امنیت ملی خود مواجه شده است.

براساس برخی شواهد تحولات اخیر افغانستان می تواند بر کشمیر و بخش هایی از هند تاثیر بگذارد.

به باور نویسنده مطلب، این امکان وجود دارد که در آینده دسته های گسترده ای از شهروندان افغانستان به جنگجویان خارجی بدل شوند. تهدیدها در افغانستان تنها توسط گروه های حامی طالبان ایجاد نشده بلکه از سوی داعش شاخه خراسان به عنوان دشمن طالبان نیز شکل گرفته اند.

نظارت ها باید تشدید گردد تا شوک پیروزی طالبان فروکش کند و علاقه گروه های جهادگر به سرازیر شدن به افغانستان کاهش یابد.

سید ناصر عطایی -کابل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا