گردشگران برای تماشای ظهور بودا در بام دنیا لحظه شماری می کنند
هوا کم کم رو به تاریکی می رفت و شهر تاریک بامیان را تاریک تر می کرد، چشم ها منتظر بودند، قلب ها تند تند می زدند و سکوت همه جا را فرا گرفته بود. این سکوت اما زیاد دوام نکرد و با صدای روشن شدن جنراتور که فریاد شادی جوانان بامیانی را در پی داشت در هم شکست. مجسمه بزرگ صلصال یکبار دیگر از دل صخره های سخت و سنگی هندوکش ظهور کرد و بام دنیا را با اشعه های زرینش روشن ساخت. صلصال ویران شده همانند نخستین روزهایی که از زیر دست هزاران پیکر تراش ماهر دوره حکمروایی و تمدن با شکوه کوشانیان در افغانستان بر آمده بود، توسط نور سه بعدی به نمایش گذاشته شد.
مجسمه ای که سالها در برابر حملات سنگین مقاومت کرد، اینک برای بپا ایستادن، مانند پیرمردانی که با عصا قد راست می کنند، به پروجتکتور نیاز دارد. این پروجکتور که می تواند این مجسمه را از طرف شب و بگونه در ظاهر واقعی نشان دهد، توسط یک زوج چینی بنام های جانسین و لیهانهو ساخته شده است. این زوج چینی برای اولین بار در جشنواره سارک و پس از آن در هفتمین جشنواره راه ابریشم، مجسمه صلصال را با نور سه بعدی بازسازی کردند.
بت های تاریخی صلصال و شهمامه که روزگاری بزرگترین تندیس های ایستاده بودا در دنیا به شمار می رفتند، با سقوط بامیان به دست طالبان در سال 2001 میلادی، از سوی این گروه تخریب شدند. هرچند تخریب این مجسمه ها از اهمیت آنها کاسته بود، اکنون بازسازی یکی از آنها توسط نور سه بعدی، توجه گردشگران خارجی و داخلی زیادی را به خود جلب کرده است.
کبیر دادرس رئیس اداره اطلاعات و فرهنگ بامیان به خبرگزاری رها گفت که نمایش مجسمه بودا با نور سه بعدی، آمار گردشگران داخلی و خارجی بازدیده کننده از این ولایت را بگونه بی سابقه ای افزایش داده است و تا کنون شمار زیادی از آنها با این اداره تماس گرفته و خواستار نمایش مجسمه بودا در اوقات معینی شده اند.
دادرس ابراز امیدواری کرد که اداره محلی بتواند در آینده نزدیک این مجسمه را بصورت دوامدار به نمایش بگذارد:” تلاش می کنیم که در آینده، مجسمه صلصال را حد اقل دو شب در جریان هفته به نمایش بگذاریم تا گردشگران برای تماشای آن به بامیان سفر کنند”.
جاذبه ای فوق العاده
بازسازی مجسمه 53 متری صلصال با نور سه بعدی، از سوی باشندگان بامیان نیز مورد استقبال قرار گرفته است. آنان با مشاهده تصویر صلصال در رواق باقی مانده و ترک برداشته این مجسمه بزرگ، حیرت زده شده و آنرا بی نظیر خواندند.
نجیبه نوری یکی از دانشجویان دانشگاه بامیان به خبرگزاری رها گفت که بسیار خوشحال است و حس می کند که مجسمه بودا را بگونه واقعی و از نزدیک مشاهده می کند:” به حدی خوشحالم که حتی سردی هوای پانزده درجه زیر صفر زمستان بامیان را حس نمی کنم”.
بامیان از ولایت هایی است که جاذبه های گردشگری فراوان از جمله صدها اثر تاریخی و مناظر طبیعی کم نظیری را در خود جای داده است. این جاذبه ها همه ساله پای گردشگران زیادی را به بامیان می کشانند.
با این حال عبدالرحمن روستا، کارشناس امور گردشگری در بامیان می گوید که در کنار این جاذبه ها، نمایش مجسمه بودا با نور سه بعدی می تواند باعث رونق هرچه بیشتر گردشگری در این ولایت شود.
به گفته او؛ مجسمه های بودا از اهمیت فرهنگی فراوانی برخوردار بودند و از همین رو بازسازی یکی از آنها با شعاع لیزری می تواند بار دیگر بامیان را در محراق توجه گردشگران قرار دهد.
1 دیدگاه