سیاستِتیتر یک

کمیسیون صدای ملت را بشنود/تمکین از یک تیم خاص باید کنار گذاشته شود

تظاهرات هواداران تیم انتخاباتی «ثبات و همگرایی» به رهبری عبدالله عبدالله که در اعتراض به «تقلب گسترده و سیستماتیک» راه‌اندازی شده بود، با صدور یک قطعنامه شش ماده‌ای رسما پایان یافت.

در قطعنامه پایانی این تظاهرات از کمیسیون مستقل انتخابات خواسته شده است به مسیر قانون، طرزالعمل‌ها و لوایح نافذ انتخاباتی برگردد. از کمیسیون همچنان خواسته شده «به جای تمکین به خواست‌ها و مطالبات یک تیم انتخاباتی، صدای ملت افغانستان را بشنود».

در بند دوم ماده دوم این قطنامه آمده است: «کمیسیون انتخابات باید فوراً ۳۰۰ هزار رأی غیربیومتریک و جعلی را از دور خارج سازد و استقلالیت و بی‌طرفی‌اش را در روند انتخابات ثابت کند، در غیرآن مسوولیت بحران سیاسی- انتخاباتی و پیامدهای آن به اعضای کمیسیون انتخابات بر می‌گردد.»

در این قطعنامه از جامعه جهانی نیز خواسته شده است با درک اوضاع «ناهنجار» و بحرانی کنونی، در جهت برگشت روند انتخابات به مسیر قانونی و اصولی، تلاش کند. قطعنامه افزوده است: «همکاران بین‌المللی نباید اجازه بدهند که افغانستان به گذشته‌ی تاریک نظام‌های غیرمردمی برگردد.»

در ماده پنجم قطعنامه معترضان هوادار تیم انتخاباتی «ثبات و همگرایی» به کمیسیون مستقل انتخابات هشدار داده شده در صورتی که این کمیسیون و نهادهای ذی‌دخل به خواست‌ها و مطالبات مشروع و قانونی این تیم پاسخ ندهند، آنان از تمام گزینه‌های مشروع، صلح‌آمیز و مردمی برای «به کرسی نشاندن رأی و اراده‌ی واقعی مردم» کار خواهند گرفت.

در همین حال، عبدالله عبدالله در صفحه‌ی رسمی فیس‌بوک خود ضمن اعلام پایان این مظاهره، همچنان از مردم به‌خاطر اشتراک در مظاهره و از نیروهای امنیتی و دفاعی به‌خاطر تأمین امنیت معترضان تشکر کرده است.

این در حالی است که تظاهرات هواداران تیم انتخاباتی «ثبات و همگرایی» حدود ساعت ۸:۰۰ صبح امروز (جمعه، ۸ قوس) از نقاط مختلف شهر کابل آغاز شد. معترضان از بخش‌های مختلف شهر کابل در چهارراهی فواره آب در نزدیک ارگ ریاست‌جمهوری تجمع کردند.

معاونان اول و دوم تیم «ثبات و همگرایی» و شماری از چهره‌های سیاسی از جمله کریم خلیلی و محمد محقق نیز در میان معترضان حضور داشتند.

معترضان بر شفافیت در انتخابات ریاست‌جمهوری تأکید می‌کردند. یکی از شعارهای این معترضان «تقلب دشمن جمهوریت است»، بود.

اولین تظاهرات در ارتباط با «تقلب سیستماتیک» در حالی برگزار شد که پیش از این شماری از تیم‌های انتخاباتی از جمله «ثبات و همگرایی» خواستار ابطال حدود ۳۰۰ هزار رأی مورد بحث، شده بودند.

کمیسیون انتخابات اما به رغم مخالفت‌ها، روند بازشماری و تفتیش آرا را آغاز کرد.

این روند در هفت ولایت به دلیل مخالفت‌ها آغاز نشده است. این کمیسیون گفته است تا زمانی روند بازشماری و تفتیش آرا تکمیل نشود، در مورد ابطال آرا نیز تصمیم گرفته نمی‌تواند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا