آقای دانش که امروز جمعه (17 عقرب) در مراسم تجلیل از دوازدهمین سالروز شهادت سید مصطفی کاظمی در کابل صحبت میکرد، از تمام جوانب ذیدخل انتخابات خواست که به فیصله کمیسیون انتخابات احترام بگذارند.
آقای دانش گفت:” تیم دولت ساز به 5 اصل که احترام به قانون، احترام به همه دیدگاهها، احترام به استقلالیت کمیسیونهای انتخاباتی و فیصلههای آن، حمایت از تامین شفافیت و پذیرفتن نتایج انتخابات میباشد باور کامل داشته از تمام جناحهای دیگر نیز میخواهیم که به این 5 اصل احترام بگذارند”.
وی بیان داشت که هیچ کسی حق ندارد به انتخابات به عنوان یک ابراز نگاه کرده نظر شخصی خود را بالای آن تحمیل کند.
معاون رییس جمهور از کمیسیونهای انتخاباتی خواست که مطابق قوانین انتخابات مستقلانه عمل کنند.
آقای دانش همچنان از کمیسیون انتخابات خواست که هرچه زودتر نتایج انتخابات ششم میزان ریاست جمهوری را اعلام کند.
آقای دانش در بخش دیگری از سخنان خود شهید کاظمی را یکی چهرههای برازنده قبل و پس از طالبان خوانده گفت:” کاظمی در دوران وزارت وکالت خویش نقش فعال و سازنده داشت”.
آقای دانش؛ شخصیت سیاسی شهید کاظمی را طرفدار یک نظام کثرت گرا توصیف نموده گفت:” کاظمی تاکید داشت که همگی باید در منافع کلان کشوری در زیر یک چتر سیاسی برای نجات کشور کارکنند”.
در همین حال محمد یونس قانونی، معاون پیشین ریاست جمهوری نیز بر شفافیت نتایج انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرده گفت، خواست سیاسیون افغانستان، برگزاری انتخابات که حکم قانون اساسی است بود، هیچ کسی حق ندارد در برابر این اصل ایستاده شود.
سید علی کاظمی برادر سید مصطفی کاظمی و رهبر حزب اقتدار ملی افغانستان نیز با تاکید بر اهداف اصلی شهید کاظمی که تغییر در دستخوان مردم بود گفت:” در شرایط کنونی اگر فاصلهای میان سیاسیون افغانستان بوجود آمده باشد ما به عنوان یک شهروند باید تلاش کنیم که این فاصلهها را کم کنیم که دیگر مردم افغانستان تحمل رنج را ندارند”.
آقای کاظمی گفت:” امروز مردم افغانستان انتظار دارند که نتایج انتخابات ریاست جمهوری هرچه است سریعتر با مردم در میان گذاشته شود”.
آقای کاظمی گفت:” اگر نتایج انتخابات بازهم به تعویق بیافتد مردم از مردم سالاری ناامید شده و همان تعدادی که در انتخابات ششم میزان شرکت کرده بودند دیگر در انتخابات بعدی شرکت نخواهند کردند”.
شهید سید مصطفی کاظمی فرزند سید گل در سال 1342 خورشیدی در منطقه لولنج مرکز ولسوالی سرخ پارسا ولایت پروان چشم به جهان گشود. وی تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش و دوران مکتب را در کابل به اتمام رساند. او تحصیلات عالی خود را در رشته علوم اجتماعی از کشور ایران بدست آورده بود.
شهید کاظمی پس از سقوط طالبان در کنفرانس بن حضور داشت و یکی از امضا کنندگان توافقنامه بن بود. وی در دولت موقت و دولت انتقالی به حیث وزیر تجارت افغانستان ایفای وظیفه نمود.
شهید کاظمی، در پانزدهمین دوره مجلس نمایندگان افغانستان توانست از طرف مردم کابل به پارلمان حضور یابد و به عنوان رییس کمسیون اقتصاد ملی پارلمان تعیین شد. سرانجام وی در مسیر خدمت به مردم و کشور در تاریخ 15 عقرب 1386 هنگامی که از سوی پارلمان کشور برای بررسی وضعیت مردم به ولایت بغلان رفته بود در یک عمل تروریستی به همراه تعدادی چند از نمایندگان مردم در شورای ملی و تعداد کثیری از مردم و کودکان به شهادت رسید. پارلمان افغانستان پس از این حادثه سه روز عزای عمومی اعلام کرد.
شهید کاظمی، سیاستمداری روشنفکر و با برنامه بود که از محبوبیت خاصی در بین مردم و سیاسیون برخوردار بود.