اجتماعیسیاستِتیتر یک

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان مخالف اخراج پناهندگان است

فلیپو گراندی، رییس کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان می گوید که اخراج پناهندگان باید با توافق دولت افغانستان و به شکل داوطلبانه صورت بگیرد.

آقای گراندی امروز دوشنبه که به مناسبت روز جهانی پناهندگان سخنرانی می کرد گفت که هیچ پناهنده ای نباید در معرض خطر و یا اخراج قرار بگیرد.

فلیپو گراندی گفت که در سفر به افغانستان، بحران مهاجرت افغان‌ها به اروپا و مشکلات و چالش‌های بیجاشدگان داخلی را بررسی خواهد کرد.

وی افزود که در سفر به ایران در مورد وضعیت مهاجران افغان مقیم این کشور با مقام‌های ایرانی صحبت کرده و قرار است در این راستا به پاکستان نیز سفر کند.

گراندی گفت که در حال حاضر، حدود هفت میلیون افغان در کشورهای دیگر پناهنده شده است، که بیش از یک میلیون و سه صد هزار تن در ایران و دو میلیون و ۴۰۰ هزارتن در پاکستان و متباقی عمدتا به کشورهای اروپایی و امریکا مهاجرت کرده اند.

این مقام امور پناهندگان سازمان ملل متحد، تصریح کرد که تنها در سال گذشتۀ میلادی حدود ۲۵۰ هزار تن از افغان‌ها به شکل غیر قانونی به اروپا رفته‌اند.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، با ابراز نگرانی از ادامه روند مهاجرت افغان‌ها، خواستار حمایت جامعه جهانی از دولت افغاستان برای پایان دادن به معضل بشری شد.

بر پایه معلومات کميساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، سال گذشته حدود ۶۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در جهان بر اثر درگیری‌ها؛ آواره، پناهنده و یا در کشورهای خود بیجا شده‌اند که این رقم از سال گذشته تاکنون، پنج میلیون تن افزایش یافته است.

سید حسن عالمی بلخی وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان در همین حال گفت که پس از افزایش بی‌سابقه مهاجرت افغان‌ها در سال ۲۰۱۵، شمار آنان در سال جاری میلادی به شکل قابل ملاحظه یی کاهش یافته است.

به گفته وی، سال گذشته حدود ۲۵۰ هزار تن از افغان‌ها به کشورهای اروپایی مهاجرت کردند؛ اما این رقم در شش ماه سال جاری به ۳۹ هزار تن کاهش یافته است.

بلخی افزود: «فرار جوانان از افغاستان به معنای خروج سرمایه ملی است و حکومت تمام تلاش خود را به خرج داده است تا مانع فرار آن‌ها شود«.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا