سیاست

کشف نهنگ مرده‌ای که 40 کیلوگرم کیسه پلاستیکی در معده‌ خود داشت

در کالبدشکافی این نهنگ، ۱۶ کیسه برنج، ۴ کیسه مربوط به پرورش کیله و تعداد زیادی از انواع کیسه‌های پلاستیکی که در خرید از آن استفاده می‌شود کشف شد.

 بر اساس این کالبدشکافی، علت مرگ این نهنگ، شوک معده به خاطر بلعیدن میزان زیادی پلاستیک بوده است.

 کارشناسان محیط ‌زیست بارها در مورد این مسأله به دولت‌ها هشدار داده و از آن‌‎ها خواسته‌اند تا فکری در مورد زباله‌های رها شده در دریاها و اقیانوس‌ها کنند.

گفته شده است که مصرف پلاستیک در کشورهای آسیای جنوب‌شرقی بسیار بیشتر از سایر نقاط جهان است. براساس گزارش «ارزیابی اقیانوس آرام» در سال ۲۰۱۷ میلادی، چین، فیلیپین، تایلند و ویتنام بیشترین میزان پلاستیک را در دریاها و اقیانوس‌ها رها کرده‌اند.

دارل بلاتری، یک متخصص زیست‌شناسی دریایی و مالک موزیم جمع‌آوری‌کننده استخوان در فیلیپین، گفته است مطالعات ده سال اخیر در فیلیپین نشان می‌دهد که حداقل مرگ ۵۷ نهنگ به دلیل انباشت مواد زائد از جمله پلاستیک در معده آن‌ها رقم خورده است.

گزارش شده است در تابستان گذشته نیز یک نهنگ مرده در سواحل تایلند یافت که به دلیل بلعیدن ۸۰ کیلوگرام پلاستیک، دچار شوک معده شده بود.

گفته شده است که سنگ‌پشت‌های دریایی، دلفین‌ها و ماهی‌ها از دیگر قربانیان پلاستیک‌های رهاشده در دریاها و اقیانوس‌ها هستند. گفتنی است که به دلیل همین ضررهای مواد پلاستیکی و دیگر آسیب‌های آن، استفاده از خریطه‌های پلاستیکی، به‌ویژه در بخش خرید و فروش، در بعضی از کشورها ممنوع شده است.  

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا