اجتماعی

کانادا پذیرش پناهندگان افغانستانی را از 20 هزار به 40 هزار افزایش می دهد

به نقل از رسانه هدهد کانادا این اطلاعیه که یک هفته پس از پیروزی مجدد حزب ترودو اتفاق افتاد، مطمئناً مورد استقبال گروه‌های بشردوستانه کانادا قرار می‌گیرد.

آن‌ها زمانی که ترودو در اوایل ماه گذشته متعهد شد 20 هزار پناهنده را پس از روی کار آمدن طالبان پذیرش کند دولت را تحت فشار قرار دادند تا اقدامات بیشتری انجام دهد.

بسیاری از افغان‌ها امیدوار بودند با تفسیر تند طالبان از قوانین اسلامی و سرکوب زنان، کشور را ترک کنند. و اعضای کابینه آقای ترودو در طول مبارزات انتخاباتی گفته بودند تعداد پناهندگان مورد پذیرش خود را از رقم اولیه 20000 افزایش خواهند داد.

اما بیانیه‌ای که توسط مارک گارنو، وزیر امور خارجه منتشر شد همانطور که او در مجمع عمومی سالانه در سازمان ملل گفته بود، اولین اقدام رسمی کانادا در این رابطه محسوب می‌شود.

دو برابر شدن تلاش دولت کانادا برای پذیرش مهاجران افغان‌ها، شبیخ اسکان پناهندگان سوریه‌ای در سال اول دولت ترودو می بشد. در آن سال (2015) نیز طی نوامبر 2015 تا پایان سال بعد بالغ بر 39 هزار و 366 پناهنده سوری وارد کانادا شدند.

گارنو در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با اشاره به اسکان سوری‌ها از سوی کانادا در مورد پناهندگان افغان نیز گفت: کانادایی‌ها در شرایط بسیار ناراحت‌کننده کنونی افغانستان، بار دیگر آغوش خود را به روی کسانی که مایل به زندگی تحت حکومت طالبان نیستند و ترجیح می‌دهند از دموکراسی، حقوق بشر و برابری جنسیتی دفاع کنند، باز کرده است.

وی افزود: در پاسخ به سخاوت و روحیه استقبال آن‌ها، ما نیز در حالی که همچنان از ایجاد جهانی مسالمت‌آمیز و مدارا حمایت می‌کنیم اکنون متعهد شده‌ایم در کانادا از 40،000 پناهنده افغان استقبال کنیم تا آن‌ها نیز در موفقیت ما سهیم باشند.

گارنو ادامه داد: همان‌طور که قبلاً در مورد پناهندگان سوری اتفاق افتاد، گروهی از کانادایی‌ها می‌توانند به طور خصوصی از افغان‌هایی که به دنبال آمدن به این کشور هستند حمایت کنند و مسئول اسکان مجدد آن‌ها باشند.

مارکو مندچینو، وزیر مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا نیز گفت: کانادا طی رایزنی با کشورهای همسایه افغانستان، مسیرهای زمینی را برای تردد آنها هموار کرده اما ضروری است که ما همچنان اطمینان حاصل کنیم که طالبان به حق عبور ایمن احترام می‌گذارند تا بسیاری از افغانانی که مایل به ترک هستند بتوانند این کار را انجام دهند.

وی افزود: تلاش گسترده‌ای برای اسکان زنان، دختران، دگرباشان، مهاجران افغان و اقلیت‌های قومی و مذهبی که در گذشته توسط طالبان هدف قرار گرفته بودند صورت گرفته است.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا