برگزیده هاسیاست

کابلوف: طالبان می‌تواند به یک متحد بالقوه برای مبارزه با داعش در افغانستان تبدیل شود

 

آقای کابلو روز گذشته به خبرنگاران گفت اگر امریکا نتواند برای خروج نیروهای خود از افغانستان به یک توافق قانونی برسد، می‌توانند چند سال دیگر در  افغانستان بمانند اما در نهایت مجبورند افغانستان را با رسوایی ترک  کنند.
 این در حالی‌ست که دنالد ترامپ، رییس‌جمهور ایالات متحده امریکا هفتۀ گذشته گفت که نیروهایش را در افغانستان را کاهش خواهد داد.

ترامپ افزود مقام‌های امریکایی مذاکرۀ سازنده‌ای با طالبان و دیگر گروه‌های افغان داشته‌اند.
 از جمله خواسته‌های امریکا از طالبان، تعهد این گروه برای متوقف ساختن گروه‌های هراس‌افگن مانند القاعده و داعش از ادامۀ استفاده از افغانستان، به عنوان پایگاه عملیاتی است.
 هفته گذشته، روسیه مذاکرات میان طالبان و یک گروهی بزرگ از سیاسیون افغان را برگزار کرد. در آن نشست طالبان گفتند که در مدت چند ماه، خواهان خروج نیروهای خارجی افغانستان هستند.
 کابلوف در بخش دیگری از سخنان خودگفت: «زمانی که تمام افغان‌ها، مقام‌ها در کابل و طالبان به توافقنامه صلح دست یابند و با یکدیگر درگیر نشوند، می‌توانند با روش خود با داعش، مبارزه کنند.»
 در همین حال، خبرگزاری روسیه «تاس» گزارش داده‎است که کابلوف، در تاریخ ۲۲ فبروری با زلمی خلیل‎زاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان، در شهر انقره ترکیه، دیدار و دربارۀ آمادگی برای دور بعدی نشست مشورتی مسکو دربارۀ افغانستان، بحث خواهند کرد.
 کابلوف گفته‌است وی همچنین با دیپلمات‌های ترکیه نشست‌های مشورتی مربوط به مسایل افغانستان را، برگزار خواهد کرد.
 کابلوف تأکید کرده‌است روسیه مایل است تا نمایند‌گان طالبان در انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان، شرکت کنند.
 وی در ادامه گفت مسکو همچنین معتقد است که زمان مناسب برای لغو تحریم شورای امنیت سازمان ملل علیه طالبان فرا رسیده‎است و اگر تمام ۱۵ کشور عضو به توافق برسند، آماده است تا به حذف نام‌های آنها از تحریم‌ها، کمک کند.
 این درحالی‌است که خلیل‌زاد، دور تازۀ سفرهایش به شماری از کشورها به شمول افغانستان، را آغاز کرده‌است.
 در یک خبرنامۀ وزارت خارجۀ امریکا آمده‌است که خلیل‌زاد از دهم تا بیست وهشتم ماه فبروری از بلجیم، آلمان، ترکیه، قطر، افغانستان و پاکستان، دیدار خواهد کرد.
 خبرنامه، می‌افزاید که این سفر بخشی از تلاش‌های کلی امریکا برای زمنیه‌سازی برای روند صلح افغانستان است، روندی که به گفتۀ امریکا از منافع امنیت ملی این کشور محافظت می‌کند و تمامی افغان‌ها را درچارچوب گفت‌وگوهای بین‌الافغانی باهم گرد می‌آورد تا آنان خود مسیر آینده شان را مشخص سازند.
 به گفتۀ وزارت خارجه امریکا، آقای خلیل‌زاد همزمان با پیشبرد تلاش‌های صلح، با حکومت افغانستان درجریان این سفر نیز مشورت خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا