امنیت و جرایمبرگزیده هاسیاستِتیتر یک

چین در نظر دارد رابطه نظامی گسترده تری با افغانستان داشته باشد

فنگ فنگهوی یک عضو کمیسیون مرکزی و قدرتمند نظامی کشور چین در گفتگو با محمد حنیف اتمر مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری گفت که نیروهای مسلح دو کشور افغانستان و چین همواره رابطه خوبی با یکدیگر داشته اند.

وزارت دفاع چین به نقل از این مقام چینی گفت که چین به دنبال رابطه نظامی عمیق تری از جمله همکاری های اطلاعاتی در زمینه مبارزه با تروریسم، برگزاری رزمایش های مشترک، آموزش نیرو و دیگر زمینه های عملی نظامی با کشور افغانستان می باشد.

این مقام چینی در گفتگو با آقای اتمر افزود که کشور به دنبال توسعه مکانیزم مشترکی برای مبارزه با تروریسم در منطقه است تا به طور مشترک از صلح، ثبات و توسعه منطقه حفاظت صورت بگیرد.

وزارت دفاع این کشور همچنین به نقل از آقای اتمر نوشت که افغانستان همواره تمایل به همکاری با چین برای مبارزه با تروریسم داشته است.

محمد حنیف اتمر در این دیدار از نقش افغانستان در مبارزه با گروه های افراطی ترکستان توضیح داد که گفته می شود این گروه ها عامل بسیاری از خشونت ها در غرب چین می باشد.

رسانه های چینی همچنین گزارش می دهند که محمد حنیف اتمر در دیدار خود از چین با رئیس امنیت داخلی این کشور دیدار کرده و بر سر موضوعاتی چون مبارزه با تروریسم با یکدیگر به گفتگو پرداختند.

لازم به ذکر است که سال گذشته معاون رئیس جمهوری کشور چین وعده همکاری در بخش زیر ساخت و حمایت امنیتی از افغانستان داد و در این خصوص نیز چندین معاهده با مقامات کشور هنگام سفر خود به کابل به امضاء رساند.

چین در سال های اخیر به طور فزاینده ای نگران افزایش خشونت ها در بخش های غربی کشورش می باشد و ثبات و صلح در افغانستان را یکی از اساسی ترین راه های برون رفت از این معضل خود می پندارد.

به همین منظور چین با همکاری پاکستان، افغانستان و آمریکا گروهی را به طور مشترک برای پیش برد مذاکرات صلح افغانستان به نام گروه همکاری های چهارجانبه برای مذاکرات صلح دولت افغانستان تشکیل دادند تا خشونت های ۱۵ ساله افغانستان را خاتمه دهند، که اما شورشیان طالبان ماه گذشته از شرکت در گفتگوهای صلح سر باز زدند.

همچنین چین می گوید به دنبال آن نیست که پس از خروج نیروهای خارجی در پایان سال ۲۰۱۴ از افغانستان جای این نظامیان را بگیرد.

اما این کشور وعده سپرده تا نقش اقتصادی گسترده ای در افغانستان ایفا کند تا افغانستان هر چه زودتر باز ساخته شود.

گفته می شود مقامات در چین بر این باورند که شورشیان این کشور که در مناطق غربی این کشور فعالیت دارند از سوی طالبان پاکستان و افغانستان و دیگر گروه های شورشی در آسیای مرکزی حمایت می شوند.

این در حالیست که رابطه اسلام آباد و کابل در سال های گذشته همواره با تنش مواجه بوده است، زیرا مقامات دو کشور همدیگر را متهم به حمایت از تروریسم می کنند.

لازم به ذکر است که شورای رهبری طالبان در شهر کویته در ایالت بلوچستان پاکستان اقامت دارد و شبکه تروریستی حقانی نیز گفته می شود در اسلام آباد حضور دارد.

چندی پیش نیز سرتاج عزیز مشاور امور خارجی نخست وزیر پاکستان در واشنگتن گفت که کشورش به این گروه های شورشی و تروریستی جای داده است و به همین دلیل اهرم فشاری علیه این گروه ها دارد تا آنها را به میز مذاکرات صلح بکشاند.

مقامات پاکستانی نیز مدعی هستند که رهبران حزب تحریک طالبانی پاکستان که مسئولیت بسیاری از حملات تروریستی را در پاکستان به عهده دارند در افغانستان مخفیگاه دارند، ادعایی که همواره از سوی مقامات کشور رد شده است.
سید ضیا حسینی- کابل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا