پیمان امنیتی با ایالات متحده باید باطل شود، و پیمانی جدید با روسیه به امضاء برسد
اعضای ولسی جرگه امروز از دولت و ایالات متحده خواستند که موضعی مشخص و واضح در امر مبارزه با تروریسم در کشور داشته باشند.
نمایندگان گفتند از آنجایی که ایالات متحده و افغانستان با یکدیگر متحد هستند، ایالات متحده باید موضع خود را در مبارزه با شورشیان کشور واضح بسازد زیرا تاکنون سیاستی تیره داشته است.
آنان همچنین گفتند که ایالات متحده باید نیروهای امنیتی افغانستان را حمایت و آموزش دهد تا در مقابل شورشیان توان مقابله داشته باشند.
اخیرا ناامنی در کشور حتی در مناطقی که پیش از این امن بودند گسترش یافته است؛ از همین رو، نمایندگان مجلس، امروز دولت وحدت ملی و جامعه جهانی را متهم به نداشتن سیاستی مشخص در امر مبارزه با تروریسم کردند.
اعضای ولسی جرگه همچنین به گفته های اخیر پرویز مشرف رئیس جمهوری سابق پاکستان اشاره کردند و گفتند که اتهاماتی که از سوی افغانستان به پاکستان وارد می شود معتبر می باشد، زیرا پرویز مشرف خود اعتراف کرده که طالبان و رهبر القاعده قهرمانان پاکستان هستند.
پرویز مشرف رئیس جمهوری سابق پاکستان اخیرا در مصاحبه اختصاصی با یکی از تلویزیون های پاکستان اعتراف کرد که تروریستانی چون اسامه بن لادن، طالبان و شبکه حقانی زمانی قهرمانان پاکستان بودند.
وی گفت که پاکستان در سال 1979 این شورشیان را آموزش و حمایت کرد تا به نفع پاکستان در مقابل شوروی سابق مبارزه کنند.
شیر ولی وردک نماینده مردم کابل گفت پاکستان زمانی تروریستان را آموزش داد که هم اکنون تهدیدی بزرگ برای تمام دنیا محسوب می شود.
او گفت که چهل سال می باشد که پاکستان این عناصر شورشی را آموزش و حمایت می کند.
وی همچنین افزود که پاکستان از یک سو این شورشیان را آموزش می دهد و از سویی دیگر از جامعه جهانی بودجه تحت عنوان مبارزه با تروریسم دریافت می کند.
آقای وردک علاوه کرد “رهبران پاکستان کمپ های متعددی برای این شورشیان در خاک خود فراهم کرده است تا امنیت جهان را دچار چالش کند.”
وی گفت که باید سفیر آمریکا در کابل به مجلس فراخوانده شود و از وی خواسته شود با رهبران پاکستان در این خصوص صحبت کند و توضیحات از آنها بخواهد.
شیرولی وردک خاطرنشان کرد از آنجایی که ایالات متحده و افغانستان پیمان نامه امنیتی با یکدیگر امضاء کرده اند، آمریکا باید به وعده های خود طبق این پیمان نامه عمل کند.
وی گفت “ریشه کن کردن تروریسم، حمایت نیروهای امنیتی افغانستان و رشد اقتصاد ضعیف افغانستان باید از اولویت های اصلی ایالات متحده باشد.”
آقای وردک افزود نیروهای امنیتی افغانستان هنوز نیروی هوایی ندارد، و شورشیان همچنان در حال تهدید مردم افغانستان و جهان می باشند.
مولوی عبدالرحمان رحمانی نماینده مردم بلخ در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت که دولت وحدت ملی نباید از روسیه تقاضای کمک کند در حالیکه پیمان نامه ای امضاء شده با ایالات متحده دارد.
وی اما می گوید که این البته از سیاست های نامشخص آمریکا می باشد که افغانستان را مجبور ساخته تا از روسیه تقاضای کمک کند.
آقای رحمانی گفت که دولت باید از ایالات متحده بخواهد تا نیروهای امنیتی کشور را طبق پیمان نامه امنیتی تجهیز کند.
وی همچنین گفت “اگر ایالات متحده نمی تواند نیروهای امنیتی افغانستان را حمایت کند، پیمان نامه امنیتی با این کشور باید ملغی شود و پیمان نامه ای دیگر با کشور روسیه به امضاء برسد.”
صالح محمد صالح عضو کمیسیون امنیت داخلی ولسی جرگه نیز نسبت به اوضاع امنیتی، سیاسی و اقتصادی کشور ابراز نگرانی کرد.
وی گفت “ما نمایندگان مجلس کشور باید از اختیارات خود استفاده کرده و کشور را از وضعیت نامعلومی بیرون آوریم و نیازی به تشکیل جرگه نمی باشد.”
عبدالرئوف ابراهیمی رئیس مجلس نیز نسبت به افزایش ناامنی در کشور ابراز نگرانی شدید کرد و از رئیس جمهور خواست تا موضعی مشخص در امر مبارزه با تروریسم داشته باشد.