پیشنهاد یک عضو پیشین کابینه به سران دولت وحدت ملی
در حالي كه مفسدين هر روز از حمايت هاي سياسي بيشتري بهره مي برند، حكومت نمايشهاي مضحك و دردآوري را براي ترور شخصيتي افراد به راه انداخت.
البته جاي خوشبختي است كه مردم افغانستان هوشيارتر از آن هستند كه فريب اين سناريوهاي تاريخ تِر شده را بخورند.
بايد اعتماد از دست رفته مردم افغانستان (به عنوان تنها حامي وفادار حكومت) و نيز جامعه جهاني و نهادهاي بين المللي به اراده جدي و قوي رهبري نظام براي مبارزه با فساد اداري برگردد.
زعيم ملي بايد چنان باوري را در مردم ايجاد كند كه همه او را حامي و سرقومندان اعلاي قواي مردمي براي ريشه كني فساد در مملكت بدانند.
در زمان اندكي كه به عمر اين حكومت باقي مانده است، براي احياي باورمندي در ميان مردم، بايد همين امروز بر اساس اصول و توافقنامه جاكارتا و مطابق قانون، كميسيون مستقل مبارزه با فساد اداري كه دسترسي به تمام معلومات و صلاحيت قانوني را داشته باشد ايجاد نمايد. مهم است تا با كسب نظريات متخصصين و نهادهايي چون ديدبان شفافيت، در تعريف واضحي از “استقلاليت” به توافق و اجماع كامل برسد.
نهادهاي موازي كه استقلاليت دادستاني را زير سوال مي برند منحل گرديده و براي اقدامات قانوني و مستقلانه لوي څارنوالي خط سرخ وجود نداشته باشد.
حكومت بايد چارچوب حقوقي براي حمايت از كساني كه مفسدين را افشاء مي كنند (whistle blower) ترتيب نمايد. هر شهروند بايد خود را در برابر قانون شكنان به هر سطحي كه باشند مصون بداند.
حكومت مبارزه غير سياسي و مستقل با فساد اداري را از اولويت هاي اساسي و حتي امنيتي در اجنداي خود شامل كند.
نوت. در بين كشورهاي منطقه ما بهترين و زيباترين قانون دسترسي به اطلاعات را داريم، اما مراجع تطبيق ان (كميسيون مربوطه) منابع مالي و صلاحيت تطبيق اين قانون زيبا را ندارند.
عبدالرزاق وحیدی