اجتماعیِتیتر یک

پنج عامل بحران از نظر کمیته بین المللی نجات؛ افغانستان در سال 2022 فرو می پاشد

کمیته بین المللی نجات هشدار می دهد که اگر وضعیت در افغانستان به همین منوال ادامه یابد، فروپاشی کامل به شمول تعطیلی تقریبا تمامی مراکز درمانی، فقر و گرسنگی صد در صدی و آسیب رسانی داعش به مردم تا پایان سال 2022 میلادی محتمل است.

کمیته بین المللی نجات در تازه ترین گزارش خود هشدار داده است که اگر وضعیت سیاسی و اقتصادی در افغانستان به همین منوال ادامه یابد چندین عامل تا پایان سال 2022 میلادی باعث فروپاشی کامل کشور خواهد شد.

این کمیته در گزارش تازه خود می گوید که با سقوط دولت پیشین و روی کار آمدن طالبان، کمک کنندگان بین المللی فورا تمامی کمک های غیربشردوستانه خود را به افغانستان به حالت تعلیق در آوردند و میلیاردها دالر دارایی های افغانستان نیز مسدود گردید.

این قطع کمک ها سبب تعطیلی بسیاری از مراکز درمانی و سقوط نظام اقتصادی در افغانستان شده است.

براساس این گزارش، افغانستان که طی چهار دهه گذشته در بحران بوده است توان مقابله با شوک های جدید بیماری گسترده و بحران اقتصادی را ندارد و از این رو افغان ها متوسل به خروج از کشور برای تامین نیازهایشان خواهند شد.  

خطر بحران انسانی در سال 2022

ادامه قطع کمک ها و مسدودی دارایی های افغانستان، کمبود نقدینگی را در کشور به دنبال خواهد داشت و به وخیم تر شدن بحران انسانی در افغانستان دامن خواهد زد. افزایش بی سابقه قمیت مواد غذایی و دیگر اقلام ضروری همزمان با نبود نقدینگی و پول دامنه بحران را گسترده کرده است.   

این کمیته به استناد نهادهای مختلف سازمان ملل متحد می گوید که 97 فیصد مردم افغانستان تا نیمه های سال 2022 میلادی با خطر مواجهه با فقر گسترده مواجه خواهند شد.

تعطیلی مراکز درمانی

کمیته بین المللی نجات می گوید دولت پیشین افغانستان برای ارائه خدمات عامه تا حدود 75 فیصد به کمک های خارجی و مشخصا بانک جهانی وابسته بود.

اما با آمدن طالبان و قطع این کمک ها، احتمال می رود که حدود 90 فیصد مراکز درمانی تا پایان سال 2022 میلادی تعطیل شوند و میلیون ها شهروند افغان دیگر هیچ گونه دسترسی به خدمات عمومی مانند مراکز درمانی و خدمات صحی نداشته باشند.

گرسنگی بی سابقه در پی فروپاشی نظام اقتصادی و ادامه قطحی

براساس گزارش کمیته بین المللی نجات، نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان در پایان سال 2021 میلادی بحران ناامنی غذایی و گرسنگی را تجربه کردند که نسبت به شش ماه اولیه سال میلادی، 37 فیصد افزایش را نشان می داد.

گزارش علاوه می کند که اما در طول ماه های اول سال جدید میلادی، 55 فیصد جمعیت افغانستان با خطر گرسنگی مواجه خواهند شد که یک گام قبل از سطح قطحی محسوب می گردد.

زنان و دختران بیش از هر زمان دیگر با خطر خشونت ها مواجه هستند

این کمیته در خصوص وضعیت زنان و دختران افغانستان نیز می گوید که با ادامه کمبود منابع و عدم تامین نیازهای اساسی مردم، دختران و زنان افغانستان بیش از هر زمان دیگری در معرض تبعیض های جنسیتی به شمول خشونت، ازدواج های زیر سن، استثمار و یا سوء استفاده قرار خواهند گرفت.

براساس گزارش، این خطرات با ادامه هر گونه محدودیت ها علیه زنان بیشتر و بزرگ تر نیز خواهد شد. هر گونه اعمال محدودیت بر امدادرسان های زن در سطح ملی و محلی سبب می شود که پاسخ به نیازهای انسانی با خطر مواجه گردد، زیرا بسیاری از زنان افغانستان در این شرایط یا تمایل و یا اجازه نخواهند داشت تا از سوی امدادرسان های مرد خدمات دریافت کنند.

خطر حملات گروه داعش شاخه خراسان

و در نهایت پنجمین عاملی که سبب آسیب به مردم افغانستان می گردد حضور گروه داعش شاخه خراسان است.

به باور این کمیته، با روی کار آمدن حاکمیت مجدد طالبان، داعش به دنبال گسترش فعالیت و حملات خود در افغانستان بوده و به نظر می رسد که طالبان توانایی مهار و کنترل این گروه را ندارد.  

کمیته بین المللی نجات می گوید گروه داعش از تغییر ساختار قدرت در افغانستان و دیگر بحران های موجود استفاده کرده و قصد دارد دامنه ناامنی هایش را گسترش دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا