سیاست

پناهجویان افغان را از رفتن به خارج بی‌نیاز می‌کنیم

پیشتر نیکولاس هیسم، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته بود افغان‌ها نگران آینده خود هستند و در این مورد به پناهنده شدن هزارها شهروند این کشور به خارج در ماه‌های اخیر اشاره کرده است.

ظفر هاشمی در این مورد گفت: دولت برنامه‌های مشخصی برای خود کفایی، پویایی اقتصادی و اشتغال‌زایی دارد که امیدواری بر این است تا این برنامه‌ها نتایج ملموس را به بار آورد تا افغانها محتاج نشوند، خود را به راه‌های خطرناک برای زندگی بهتر بیندازند.

او گفت که امیدواری رئیس جمهوری نیز این است که توقعی را که شهروندان از زندگی در خارج دارند، همان شرایط و زندگی را در داخل کشور برای آنان فراهم کند.

در چند ماه گذشته بیشتر از ۸۰ هزار نفر، به دلیل یک زندگی بهتر در خارج، به خصوص اروپا کشور را ترک کرده‌اند.

آقای هیسم دیروز از جامعه جهانی خواسته بود که افغانستان نیازمند پشتیبانی مداوم جامعه بین‌المللی است. به باور آقای هیسم خروج شمار زیادی از افغان‌ها در ماه‌های اخیر از کشورشان، بیانگر ناامیدی آنها نسبت به آینده است.

معاون سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان در باره ناامیدی شهروندان از آینده گفت که این مورد یک عامل مشخص ندارد که این چنین شهروند کشور و سایر کشورها را به مهاجرت ترغیب می‌کند.

او افزود که شرایط ساده‌تر پذیرش، دهشت افکنی در کشورهای مهاجران و اقتصاد از عوامل هستند که شهروندان افغانستانی و سایر کشورها را به مهاجرت وا داشته است.

آقای هاشمی به نشست ششمین اجلاس منطقه‌ای(RECCA) و نشست مقامات عالی رتبه (SOM) در کابل اشاره کرده و گفت که دوستان بین المللی افغانستان که در این نشست‌ها شرکت کرده بودند از برنامه مشخص حکومت افغانستان برای خودکفایی افغانستان ابراز رضایت کردند و معتقد بودند که کابل پیشرفت‌های قابل قبول و رضایت بخش در این زمینه داشته است.

او با اشاره به اینکه افغانستان وجود مشکلات در بخش‌های اقتصاد، امنیت و حکومت داری را پذیرفته، ولی مهم این است که برای هرکدام از مشکلات، راه حل مشخص دارد که این راه حلها مورد پذیرش و قبول جامعه جهانی نیز است.

بی بی سی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا