سیاستِتیتر یک

پاکستان: نمی خواهیم مانند دهه 90 به تنهایی برای به رسمیت شناختن طالبان تصمیم بگیریم

پاکستان می گوید که نمی خواهد مانند دهه 90 میلادی به تنهایی در به رسمیت شناختن طالبان تصمیم بگیرد، بلکه در نظر دارد از طریق یک رویکرد منطقه ای و توافقی حکومت طالبان را به رسمیت بشناسد.

عاصم افتخار سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به پرسش برخی خبرنگاران در خصوص به رسمیت شناسی طالبان توسط پاکستان، گفت: «فکر می کنیم بهترین کار این است که به رسمیت شناختن طالبان را از طریق یک رویکرد منطقه ای و توافقی انجام دهیم.»

قابل ذکر است که حکومت قبلی طالبان در دهه 90 میلادی تنها توسط سه کشور به شمول عربستان سعودی، پاکستان و امارات متحده عربی به رسمیت شناخته شد. اما این بار با گذشت حدود یک سال تاکنون هیچ کشوری حکومت تشکیل شده توسط این گروه را به رسمیت نشناخته است.

با این وجود شماری از کشورها نمایندگی های سیاسی خود را در کابل بازگشایی کرده اند و برخی از این کشورها هدف از این کار خود را کمک به وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم افغانستان از طریق تعامل با طالبان عنوان کرده اند.

آقای افتخار نیز در نشست خبری خود ضمن تاکید بر مبارزه مشترک علیه داعش و القاعده در افغانستان، افزود وضعیت امنیتی در افغانستان بهتر شده است اما وضعیت انسانی و اقتصادی بسیار وخیم است.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان با اشاره به گزارش اخیر سازمان ملل مبنی بر وجود تهدیدات امنیتی داعش، القاعده و تحریک طالبان پاکستان، گفت یکی از انتظارات جامعه جهانی از حکومت طالبان این بود که نگذارند از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده گردد.

او افزود: «هنوز هم این انتظار وجود دارد. به نظرم این یک مسئولیت جمعی است، زیرا این مشکل جدیدی نیست و برخی از این گروه ها از مدت ها پیش در آنجا (افغانستان) بوده اند.»

وی با بیان این که به منظور مبارزه با گروه هایی مانند داعش و القاعده، تعامل با طالبان ضروری است، علاوه کرد: «تعامل با طالبان آنها را قادر می سازد تا به طور موثر با برخی از این گروه ها مقابله کند. در بسیاری از این موارد این تهدیدی است که برای همه مشترک است.»

این گفته ها در حالی از سوی این مقام پاکستانی مطرح می گردد که پیش تر روزنامه اکسپرس تریبیون این کشور به نقل از یک مقام ارشد ارتش پاکستان گزارش کرده بود که در ماه مارچ سال جاری میلادی، حدود 10 الی 12 کشور تصمیم داشتند طالبان را به رسمیت بشناسند، اما پس از آنکه طالبان به برخی تعهدات خود به جامعه جهانی به شمول اجازه تحصیل به زنان و دختران عمل نکردند، از تصمیم خود صرف نظر کردند.

بیشتر بخوانید:

روزنامه پاکستانی: طالبان با نقض تعهدات خود فرصت کسب مشروعیت را از دست داد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا