پاکستان: جاده منتهی به صلح در کابل، از کشمیر می گذرد

این گفته ها در حالی از سوی این مقام پاکستانی مطرح می گردد که اخیرا تنش ها میان دو کشور هند و پاکستان بر سر مسئله کشمیر بار دیگر افزایش یافته است.
این اولین بار است که پاکستان مسئله صلح در افغانستان را با مسایل جاری کشمیر مرتبط می کند و می گوید که برای صلح دو منطقه، تنها یک راه حل وجود دارد و نمی توان صلح این دو منطقه را به بخش های جداگانه تقسیم کرد.
مشاهد حسین سید گفت “جاده منتهی به صلح کابل از کشمیر می گذرد؛ این بدان معناست که شما هنگامی که در رابطه با صلح حرف می زنید، نمی توانید آن را بخش بندی کنید و بخشی را جدا نمایید. نمی توان صلح در کابل داشت و کشمیر را گذاشت تا بسوزد. این گونه صلح اتفاق نمی افتد.”
رئیس کمیته دفاع سنای پاکستان در جلسه ای در “مرکز استیمسون” واشنگتن گفت “شما آمریکایی ها همواره از صلحی جامع حرف می زنید، پس بگذارید مردم آسیای جنوبی بیش از این میزبانان خصومت های گذشته نباشند. بگذارید به جلو حرکت کنند.”
خانم «شیزرا منسب» عضو مجمع ملی پاکستان و فرستاده ویژه نخست وزیر پاکستان برای کشمیر که در کنار آقای مشاهد حسین سید در این جلسه حضور داشت، گفت “مسئله اصلی ما این بار صلح در کشمیر است، و هیچ صلحی در منطقه حاکم نخواهد شد، اگر مسئله کشمیر حل و فصل نگردد. این یک مسئله بین المللی است، این مشکلی داخلی نیست. خطر هم اکنون بسیار بالاست، ما دو کشور همسایه دارای قدرت هسته ای هستیم، بنابراین نیاز است تا صلح در خصوص کشمیر داشته باشیم، و سپس دیگر مسایل خل خواهند شد.”
خانم شیزرا گفت که محمد نواز شریف نخست وزیر پاکستان بارها پیشنهاد برای گفتگوهای در خصوص کمشیر بدون هیچ «پیش شرطی» داده است، اما همواره این موضوع از سوی هند رد شده است.
وی افزود “راه پیشرفت در مذاکرات است. ما آماده گفتگو در خصوص هر موضوعی هستیم. این هند است که می گوید فقط در خصوص یک موضوع صحبت می کند. ما اما آماده ایم تا در خصوص این موضوع و هر موضوع دیگری صحبت کنیم.”
گرچه این اولین بار است که پاکستان این گونه موضوع کشمیر و صلح در افغانستان را مطرح می کند، اما واکنش و اشتیاق های کمتری از اعضای اشتراک کننده در مرکز استیمسون در این خصوص وجود داشت.
مشاهد حسین سید گفت “ما از آمریکا می خواهیم که در این خصوص مداخله کرده، زیرا آمریکا اهرم فشار بر هند دارد، و از هند بخواهد تا مذاکراتمان را در این خصوص آغاز کنیم، تا هر چه زودتر خشونت علیه حقوق بشر در کشمیر را خاتمه داده و مطمئن شویم که تمامی قطعنامه های سازمان ملل در کشمیر عملی می گردد.”
مشاهد حسین سید در پاسخ به سوالی گفت پاکستان آماده انجام هر کاری برای اعتماد سازی میان دو کشور می باشد، تا بتوان مذاکرات را آغاز کرد.
وی اما در خصوص اینکه هند از پاکستان خواستار اقدامات جدی علیه گروه های تروریستی به شمول “حافظ سعید” شده است، هیچ توضیح قانع کننده ای ارائه نکرد.
مشاهد حسین سید گفت که هند تا کنون اسناد و مدارک کافی به پاکستان در خصوص طراح حملات 26 نوامبر سال 2008 به بمبئی هند ارائه نکرده است، و از این رو پاکستان نمی تواند اقدامی جدی علیه طراح حملات بکند.
او علاوه کرد “اقدامات قانونی پاکستان علیه عاملین حمله به بمبئی در جریان است. ما منتظر مدارک و شواهد هستیم که تاکنون از جانب هند برایمان فراهم نشده است.”
وی همچنین افزود “در خصوص مسایل مرتبط با گروه جیش محمد نیز باید گفت که یک دست، صدا ندارد”