آقای دُرانی امروز یکشنبه در نشستی خبری گفت که وزارت در تلاش است که به ولایت های که در سال های گذشته کمتر توجه شده است، بیشتر خدمات ارایه کند.
او علاوه کرد که وضعیت برخی از ولایت ها نشان می دهد که توسعه به صورت متوازن صورت نگرفته و بسیار مشهود است و باید تلاش شود که انکشافی متوازن صورت گیرد.
وی همچنین اشاره کرد که برخی از ولسوالی ها که وکیل یا نماینده در شورای ملی دارد از پروژه های توسعه ای وزارت بیشتر نسبت به سایر روستاها و ولسوالی ها بهرمند می شود.
گفتنی است که ولایت های بامیان و دایکندی از بین ولایت های که کمتر توسعه یافته است، طی 13 سال سال دولت کرزی با وجود داشتن امنیت مناسب، ولی توجهی صورت نگرفت.
ولایت دایکندی در مدت دولت قبل حتی یک متر سرک اسفالت هم نداشت. مکتب ها در وضعیت بدی قرار داشت، میدان هوایی وجود نداشت و خدمات صحی نیز به آسانی صورت نمی گرفت.
وزیر احیا و انکشاف دهات اما خاطر نشان کرد، اکنون ولایت های دایکندی و بامیان با تلاش های و “تبعیض مثبت” این وزارت به حد متوازن رسیده است اما دیگر ولایت های ذکر شده، به دلیل ناامنی هنوز کمتر توسعه یافته است.
آقای درانی همچنین گفت که در ولایت غزنی تاکنون برای روستاهای که برنامه های توسعه ای در نظر گرفته شده است، به ازای هر نفر 130 دالر مصرف شده که این مقدار شامل حدود 7 ولسوالی ناامن نمی شود.
وزارت احیا و انکشاف دهات، شاخص توسعه ولایت ها را 118 دالر به ازای هر شهروند دهاتی تعیین کرده است.
وزارت احیاء و انکشاف دهات امروز نیز 32 پروژه انکشافی را به ارزش 317 میلیون افغانی با شوراهای انکشافی روستاها و تعدادی شرکت خصوصی به امضاء رساند.
پروژه های قرارداد شده شامل، شبکه آبرسانی، دیوار استنادی و کانال آبیاری می شود که در ولایت های، لوگر، پروان، کندز، ننگرهار، کاپیسا، فراه، نورستان، هرات، پنجشیر، بامیان و دایکندی تطبیق خواهد شد.
نصیر احمد درانی پیش از امضای این پروژه ها گفت که با تطبیق این پروژه ها 21 هزار روز کاری برای باشندگان محل ایجاد می شود و 145 هزار تن به صورت مستقیم مستفید خواهند شد.
آقای درانی همچنین در این نشست روی کیفیت و پالیسی پروژه ها تاکید کرد و از قراردادی ها خواست که وظایف شان را در قبال پروژه به نحوه احسن انجام دهند.
احمدالله عضو شورای انکشافی یکی از قریه ها، توجه دولت به روستاها را مفید خواند و گفت که توسعه روستاها باعث می شود که مانع مهاجرت از روستاها به شهر می شود.
او همچنین به تولیدات زراعتی روستاها اشاره کرد و افزود: روستاییان می توانند با برنامه ریزی که دولت برایشان می کند در توسعه و رشد اقتصادی کشور نقش مهمی را ایفا کنند.
به گفته وزیر احیا و انکشاف دهات، حدود 35 هزار شورای انکشافی در کل کشور وجود دارد که پروژه های وزارت را پیش می برند.
گفتنی است که وزارت احیا و انکشاف دهات، در بین وزارت خانه های کشور در سال مالی گذشته، بیشترین بودجه توسعه ای/انکشافی خود را مصرف کرده بود.