اقتصادِتیتر یک

وضعیت مبهم، بدترین شرایط برای سرمایه گذاری در کشور است

 

آیسا، اداره حمایت از سرمایه گذاری افغانستان همایش “نگاهی به وضعیت سرمایه گذاری در افغانستان” را با حضور برخی از اعضای کابینه و رئیس اجرایی حکومت در کابل برگزار کرد تا هماهنگی بین بخش خصوصی و دولت بیشتر شود.

محمد قربان حقجو، رئیس اداره آیسا، امروز سه شنبه در این نشست با انتقاد از وضعیت موجود گفت که سرمایه گذار می تواند در شرایط خوب و بد زندگی کند اما وضعیت ابهامی برای سرمایه داران قابل قبول نیست.

آقای حقجو از دولت خواست تا برای جلب اعتماد سرمایه داران در کشور گام های عملی بردارد و زمینه سرمایه گذاری را فراهم کند و اجازه ندهد که سرمایه ها از کشور بیرون برود.

او اضافه کرد که در دهه گذشته اقتصاد کشور متکی به کمک ها و منصوعی بود، اکنون دولت باید شرایطی را مهیا سازد که اقتصاد کشور متکی به خود شود.

رئیس اداره آیسا خاطر نشان کرد که نامعلوم بودن و مبهم بودن وضعیت باعث شده است که تعداد زیادی از تاجران کشور را ترک کنند و در دیگر کشورها سرمایه گذاری کنند.

گفتنی است که در سال گذشته میلادی، به دلیل خروج نیروهای خارجی، بحران انتخابات و افزایش ناامنی ها تعداد زیادی از تاجران و سرمایه گذاران کشور را ترک کردند و سرمایه های خود را از کشور خارج کردند.

در همین حال، عبدالله عبدالله رئیس اجرایی حکومت به تاجران و نهادهای سرمایه گذاری وعده داد که شرایط را برای سرمایه گذاری مهیا کند و توجه بیشتری به بخش خصوص نماید.

آقای عبدالله گفت: حکومت تلاش می کند که امنیت در کشور بهتر شود و درصدد است برای بهتر شدن تولیدات داخلی و توجه بیشتر به محصولات وطنی نیز تلاش کند.

رئیس اجرایی حکومت از فساد اداری به عنوان یک واقعیت تلخ یاد کرد و افزود که این معضل در اداره ها نهادینه شده است و دولت نیز تلاش می کند که برای مبارزه با فساد هیچگونه ملاحظه ای نکند.

آقای عبدالله در حالی از ناامنی و فساد اداره به عنوان یک معضل فرا روی سرمایه گذاری نام برد که رئیس اداره ایسا، نبود سوبسایت، دسترسی نداشتن به نهادهای پولی، نبود ماشین الات، نبود پالیسی و ضعیف بود بخش خصوصی را چالش های اصلی فرا روی سرمایه کذاری در کشور نامبرد.

لازم به ذکر است که این معضل ها باعث شده است که سرمایه گذاری در سه ربع سال جاری نسبت به سال قبل حدود 22 درصد کاهش یابد.

بدین منظور، اداره حمایت از سرمایه گذاری افغانستان؛ در این همایش روی شناسایی چالش ها و فرصت ها با مقام های دولتی بحث و تبادل نظر کرد.

آنان بر این باورند که با شناسایی چالش ها، می شود آن را به فرصت تبدیل کرد و وضعیت اقتصادی کشور را بهتر کرد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا