وزارت معارف 9 قرارداد را برای ارتقای ظرفیت دانش آموزان منعقد کرد
این موسسه ها در راستای بهبود و غنامندی نظام آموزشی کشور در 34 ولایت کشور فعالیت خواهند کرد.
اسدالله حنیف بلخی وزیر معارف هنگام امضای قرارداد امروز سه شنبه از مردم خواست که وزارت معارف را در راستای تطبیق برنامه ها مطروحه جهت تعلیم و تربیه سالم و همگانی یاری رساند و کودکان خود را تشویق به فراگیری علم کنند.
آقای بلخی افزود، وزارت معارف کشور از ایجاد دولت جدید تا حال در راستای بهبود و غنامندی سیستم تعلیم و تربیه کشور جد و جهد جدی و همه جانبه کرده و در آینده نیز به هدف داشتن یک نظام قوی آموزشی به تلاش های خویش متعهد می باشد.
او انکشاف جامعه و اهتمام به بهبود کمی و کیفی نظام آموزشی مستلزم همکاری و حمایت هموطنان و کمک های مالی و تخنیکی جامعه بین المللی دانست.
نمایندگان مؤسسات کمک کننده نیز باالنوبه به همکاری های دوامدار خود برای معارف کشور تأکید کرده و وعده هرگونه همکاری را سپردند.
شرح قرارداد با همکاران وزارت معارف:
1- مؤسسه CRS به هدف فراهم نمودن محیط مناسب تعلیمی برای 3300 تن شاگرد، 130 باب صنوف محلی را با تمام تجهیزات آن در ولایات بامیان، دایکندی، غور وهرات به مدت 5 سال به هزینه 4 میلیون و 927 هزار دالر امریکایی اعمار و به دسترس شاگردان قرار میدهد.
2- مؤسسه ستاره عرفان نیز زمینه آموزش را برای 32000 تن شاگردان بی بضاعت و با ایجاد مکاتب سیار برای کوچی ها و حمایت از مکاتب که در مناطق و ولایات نا امن (کابل، ننگرهار، کنر، لغمان، خوست، لوگر، میدان وردگ، کاپیسا، پروان، پنجشیر، بغلان، بدخشان، ارزگان و غزنی) واقع است به مصرف مجموعی اضافه از 934 هزار دالر امریکایی، خدمات تعلیمی و تربیتی را انجام میدهد.
3- مؤسسه JRS : با فراهم آوری سهولت ها غرض آموزش مضامین ساینسی، آماده گی کانکور و ارتقای ظرفیت استادان برای 9461 تن از استادان و شاگرد اعم از پسر و دختر که مجموعاً 697 هزار و 596 دالر امریکایی هزینه برمی دارد را در ولایات کابل، بامیان هرات و دایکندی خدمات تعلیمی و تربیتی را انجام میدهد. هم چنان توزیع کتب و قرطاسیه نیز شامل این کمک ها می باشد.
4- مؤسسه ورلد ویژن هم با ایجاد 14 باب مرکز آموزشی تعلیمات قبل از مکتب در ولایات هرات، غور و بادغیس به مصروف 490 هزار دالر امریکایی 420 تن طفل همراه با 420 تن مادران شان را آموزش میدهند تا مادران نیز داشته های علمی را در پیوند به مراقبت ها و تربیه سالم و بهتر اطفال فراگیرند.
5- مؤسسه «تدریس برای افغانستان» هم طبق تفاهمنامه حاضر متعهد شده تا برای 80 تن از فارغان پوهنتون ها آموزش های مسلکی معلمی را در ولسوالی های بهسود، سرخ رود، شیوه و شهر جلال آباد و لایت ننگرهار به مصرف 251 هزار دالر امریکایی فراهم نماید.
6- مؤسسه (ANAFAE) Afghan National Association For Adult Education : با تأسیس 41 کورس سواد آموزی (33 باب کورس در مربوطات ناحیه 13 شهرکابل و 8 باب در ولسوالی پغمان ولایت کابل) که جمعاً مبلغ 125 هزار و 851 دالر امریکایی هزینه بر میدارد، را برای هموطنان عزیز ما که از نعمت محروم مانده اند، مهیا می سازد.
7- مؤسسه انکشافی سنایی (SDO) هم بر پایه تحقیقاتی که از 7 ولایت (بلخ، کندهار، هرات، بامیان، پکتیکا، ننگرهار و ولایت کابل) کشور به عمل آمده نشان میدهد که متأسفانه خشونت و مجازات اطفال دیده می شود.
بنابرین برمبنای این تفاهمنامه فرهنگ صلح در 120 مکتب از مکاتب چهار زون با بودیجه مجموعی (89540) دالر امریکایی تطبیق میگردد.
8- مؤسسه افرن (دوستی افغان- فرانسه) هدف از این تفاهم نامه اعمار یک باب لیسه مسلکی زراعت (6صنف) در بند کوسه ولسوالی ورس (ولایت بامیان) با مبلغ مجموعی (71000) دالر امریکایی به مدت (7 ماه) تطبیق می گردد.
9- مؤسسه تعلیمی و تربیتی تشبث، هدف مؤسسه مذکور پیشبرد و گسترش اصول دموکراتیک و توسعه پایدار از طریق آموزش و پرورش شاگردان لیسه از طریق ترویج و تدریس برنامه نصاب تشبث میباشد. که شهروندی مسوولانه، رهبری، حکومتداری دیموکراتیک نصاب تعلیمات در عرضه اقتصاد بازار و تسهیل شبکه در میان (34000) تن از شاگردان لیسه (صنوف 10، 11 و 12) با بودیجه مجموعی (145000) دالر امریکایی به مدت (12 ماه) ارتقاء و ترویج می بخشد.