اجتماعیعلمی

وزارت مخابرات از طرحی با نام «پالیسی دسترسی باز و قانون گذاری رقابتی» خبر می دهد

مرکز اطلاعات و رسانه های حکومت با ارسال خبرنامه ای به رها نوشته است؛ طرح «پالیسی دسترسی باز و قانون گذاری رقابتی» مطابق با مواد 10، 11 و 37 قانون اساسی افغانستان و با هماهنگی نهادهای بین المللی و دولتی ذیدخیل، توسط وزارت مخابرات و تکنالوجی معلوماتی کشور مطرح شده است.

این طرح، زمینه جلب و جذب سرمایه گذاری بیشتر برای بخش خصوصی و در عین حال، محیطی سالم و سودمند برای بازار ارتباطات فراهم می کند؛ که در آن، انحصار شکسته شده و بخش خصوصی می تواند ضمن عرضه خدمات مخابراتی و انترنتی بهتر و با کیفیت و مطابق با استطاعت شهروندان افغانستان، در راستای رشد سایر بخش های اقتصادی با دولت به طور فعالانه همکاری کند.

«پالیسی دسترسی بازی و قانونگذاری رقابتی» در تاریخ 7 میزان 1395 (28 سپتامبر) در شورای عالی اقتصاد از زوایای مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت و سپس، توسط رئیس جمهور تصویب و نافذ گردید.

خبرنامه مرکز رسانه های حکومت می افزاید؛ با درنظرداشت نیازمندی ‌های روزافزون افغان‌ها به خدمات سراسری، مطمئن و با کیفیت، سرمایه گذاری در زیربناهای اساسی از جمله شبکه ملی فایبر نوری توسط بخش خصوصی یک اصل مهم و ضروری پنداشته می شود.

از سویی دیگر، این سرمایه گذاری بخش خصوصی می تواند در اهداف دراز مدت دولت که همانا امکان دسترسی به خدمات انترنتی با کیفیت و مصون برای 15 میلیون شهروند کشور تا سال 2020 و تبدیل شدن افغانستان به گذرگاه معلوماتی و تکنالوژی معلوماتی بین کشورهای منطقه است، کمک شایانی کند.

عبدالرزاق وحیدی وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی کشور در خصوص اهمیت «پالیسی دسترسی باز و قانونگذاری رقابتی» می گوید “با تدوین و تصویب این پالیسی، دولت افغانستان گام مهمی را در راستای ارتقای جایگاه کشور منحیث گذرگاه اطلاعات و تکنالوژی بین کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی برداشته اشت. افزون برآن، این پالیسی، وزارت مخابرات را کمک می کند که با مشارکت فعال و همه‌ جانبه بخش خصوصی، میزان پوشش و کیفیت خدمات مخابراتی را برای افغان ‌ها در سراسر کشور سرعت و بهبود بخشد.”

“با تطبیق این پالیسی،‌ وزارت مخابرات در نظر دارد که دستاوردهای خدمات تلفونی را تکمیل نموده و فرصت ‌های اتصال شهروندان افغانستان را با جهان سرعت بخشد. به عبارت دیگر، این پالیسی، یک چارچوب حقوقی‌ برای دست ‌اندرکاران بخش مخابرات فراهم می ‌کند که از طریق آن می‌توانند به طور قانونمند، به زیربناهای اساسی فعال و غیر فعال موجود مخابراتی دسترسی داشته، و همچنین، در یک فضای رقابتی همسان، زیربناهای جدیدی را ایجاد و فعال سازند.”

براساس خبرنامه مرکز رسانه های حکومت، “این پالیسی، وزارت مخابرات را مکلف می‌سازد که پالیسی‌ها و مقررات تکمیلی را به هدف قانونمندسازی حق مالکیت، ایجاد و استفاده از زیربناهای اساسی به شمول گیت ‌وی‌ها و نقاط اتصال بین المللی (IXPs)‌ ترتیب و تطبیق نماید؛”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا