اجتماعی

وزارت صحت: 1000 بالن اکسیژن ارسالی از ازبکستان خالی بودند

مجلس نماینده‌گان امروز در نشست عمومی این مجلس سرپرست وزارت صحت را برای پاسخ‌گویی در زمینۀ مدیریت پاندمی کرونا و رفتن کشور به سوی بحران، فرا خوانده بود. شماری از اعضای مجلس نماینده‌گان سرپرست وزارت صحت را به ضعف مدیریت متهم می‌کنند و می‌گویند که به‌دلیل بی‌توجهی مسئولان این وزارت، شفاخانه‌های کووید ۱۹ در مرکز و ولایت‌ها با فاجعه رو‌به‌رو اند.

اعضای مجلس نماینده‌گان تأکید می‌کنند که در مرکز و ولایت‌ها بالون‌های اکسیژن وجود ندارد و شهروندان برای خریداری اکسیژن به گونۀ شخصی، با دشواری و بهای سنگین بالون اکسیژن را تهیه می‌کنند.

حلیمه صدف کریمی، عضو مجلس نماینده‌گان می‌گوید: «کم‌بود بالون‌های آکسیجن/اکسیژن در ولایت‌های سمت شمال به‌خصوص ولایت جوزجان است. در یک فاجعۀ انسانی این‌ها روبه‌رو هستند و کسانی که در شفاخانه هستند، فعلاً گنجایش شفاخانۀ ۱۰۰ بستری جوزجان وجود ندارد.»

میرحیدر افضلی، دیگر عضو مجلس نماینده‌گان نیز می‌گوید: «امروز افغانستان در بدترین وضعیت قرار دارد، اکثریت شفاخانه‌های ما آکسیجن ندارد. متأسفانه مدیریت نهایت ضعیف است، اکثر مریض‌هایی که در شفاخانه‌های کووید ۱۹ مراجعه می‌کنند، فوت می‌کنند. من نمی‌دانم چه‌گونه مدیریت است؟ وقتی مریض به شفاخانه مراجعه می‌کند، دیگر زنده یا جور بیرون نمی‌شود.»

در همین حال، وحید مجروح، سرپرست وزارت صحت در نشست عمومی امروز مجلس نماینده‌گان می‌گوید که ظرفیت شفاخانه‌ها در مقایسه به موج‌های گذشته به مراتب بیش‌تر شده؛ اما محدودیت‌ها هنوز رفع نشده است.

سرپرست وزارت صحت دربارۀ تأمین اکسیژن مورد نیاز برای بیماران کووید ۱۹ می‌افزاید که بالون‌های کمکی کشور اوزبیکستان خالی بود و برای فراهم‌کردن اکسیژن از کشورهای دیگر و تولید آن در داخل کشور، تلاش‌ها جریان دارد.

وحید مجروح می‌گوید: «۱۰۰۰ بالونی که از اوزبیکستان آمده بود، یک سوءتفاهم بود. بالون‌ها خالی بود، حال یک تجار ملی ما این هم‌کاری را کردند که ۳۰۰ بالون را پُر می‌کنند.»

از سویی هم، سرپرست وزارت صحت در نشست امروز مجلس نماینده‌گان اعلام کرد که ۳۲۰ میلیون دالر برای خرید واکسن کرونا اختصاص یافته است و در صورت شناسایی منبع معتبر فروش، خریداری خواهد شد. او می‌گوید که با این پول ۴۱ تا ۴۲ میلیون دوز واکسن کرونا خریداری خواهد شد.

آقای مجروح می‌افزاید که ارگ ریاست‌جمهوری در هم‌کاری با ادارۀ تدارکات ملی در حال بررسی منابع معتبر برای خرید واکسن کروناست. سرپرست وزارت صحت نیز می‌گوید که با کشورهای ایران، اوزبیکستان و تاجیکستان تفاهم‌نامه امضا شده است و به‌زودی مشکل حل خواهد شد.

به گفتۀ سرپرست وزارت صحت، نیاز بیماران موج سوم کرونا به اکسیژن نسبت به موج نخست و دوم بیش‌تر است؛ چنان‌چه دستگاه‌هایی که در گذشته به ۲۵۰ تن کافی بود، اکنون تنها می‌تواند به ۳۵ تن اکسیژن تأمین کنند.

وحید مجروح تأکید می‌کند ۳ هزار و۵۰۰ بالون اکسیژن از ایران خریداری شده است که تا دو روز دیگر به کشور وارد و به ولایت‌های مرکزی و شمالی توزیع خواهد شد. به گفتۀ او، در قراردادی که میان ریاست صحت هرات و مشهد ایران امضا شده، قرار است هفتۀ دو تانکر اکسیژن به هرات و حوزۀ غرب وارد شود.

سرپرست وزارت صحت نیز می‌گوید که در صورت تهیۀ بالون خالی از سوی این وزارت، اوزبیکستان حاضر است روزانه ۳۰۰ بالون اکسیژن به افغانستان پُر کند. همین‌گونه تاجیکستان نیز حاضر است روزانه ۵۰۰ بالون خالی را اکسیژن پُر کند.

این نگرانی‌ها در حالی مطرح می‌شود که موج سوم کرونا در افغانستان در حال گسترش است و مشکل کم‌بود و نبود اکسیژن، شمار بسیاری از بیماران را با خطر مرگ روبه‌رو کرده است. به‌دنبال تلاش‌های وزارت صحت برای جلب کمک‌ها برای مبارزه با ویروس کرونا، مقام‌های اوزبیکستان شنبۀ همین هفته، بیست‌ودوم جوزا/خرداد ۱۰۰۰ بالون اکسیژن را در بندر حیرتان به والی بلخ سپرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا