احمد جان نعیم، معین پالیسی وزارت صحت عامه، امروز در نشست مذکور ابراز کرد که در جهان یک سوم زنان با انواع خشونت مواجه اند ولی در کشور ما از هر 5 تن 4 تن آنان خشونت را تجربه می کنند.
آقای نعیم در قسمتی دیگر از سخنان خود گفت که در سال جاری 8188 مورد خشونت جنسیتی علیه زنان صورت گرفته است که این خشونت ها شامل 15 درصد محرومیت از منابع، 5 درصد ازدواج اجباری، 34 درصد تجاوز فیزیکی، 42 درصد احساسی، 2 درصد تجاوز جنسی و 2 درصد آزار جنسی می شود.
او ادامه داد که وزارت صحت 12 «مرکز حمایت از خانواده» در سراسر کشور ایجاد کرده است که این مراکز افرادی که با خشونت مواجه اند را پوشش می دهند.
لازم به ذکر است که به مناسبت 25 نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، وزارت های صحت عامه و امور زنان و صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، برنامه ای 16 روزه به منظور مبارزه با خشونت علیه زنان را در کابل برگزار کردند.
متین شاهین، معاون دفتر صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در این برنامه اظهار کرد که بیش از 80 درصد زنان از یک نوع خشونت رنج می برند که باید با این ناهنجاری مبارزه صورت گیرد.
آقای شاهین افزود، مبارزه با خشونت علیه زنان و کودکان باید از شخص شروع شود. تا شخص تغییر نکرده است، جامعه نیز تغییر نمی کند. او همچنین ادامه داد که اکثر مردم شعار می دهند ولی عمل نمی کنند.
به گفته وی، “خشونت علیه زنان در فرهنگ و برخوردهای اجتماعی ما نهادینه شده است که باید برای مبارزه با این پدیده از شخص خود شروع کنیم.”
شاه گل رضایی عضو مجلس نمایندگان در نشست امروز، کارکردهای 15 ساله گذشته را در راستای احقاق حقوق زنان چشمگیر خواند، ولی گفت که این کارکردها هنوز هم کافی نیست.
این عضو مجلس نمایندگان به خشونت های اخیر- شلاق زدن، سنگسار و لت و کوب- اشاره کرد و گفت این خشونت ها در جامعه ما بسیار درد آور است.