وزارت انرژی و آب “بانک اطلاعات انرژی” افغانستان ایجاد می کند
دفتر مطبوعاتی وزارت انرژی و آب با نشر خبرنامه ای نوشته است که به همین منظور ورکشاپ دو روزه ای از سوی “مرکز انرژی سازمان سارک در اسلام آباد” برای این وزارت در کابل دایر شد، که در این ورکشاپ دو روزه، چگونگی جمع آوری دیتا و ارقام مختلف در مورد انرژی افغانستان آموزش داده شد.
لازم به ذکر است که در این ورکشاپ جمع آوری دیتا و ارقام مطابق با استانداردهای بین المللی آموزش داده شود و سپس این دیتا در فورمت های مختلف دسته بندی می شود.
وزارت انرژی و آب می گوید با دسته بندی آمارهای انرژی در کشور، این وزارت می تواند یک دیتابیس آمار و ارقام انرژی تشکیل دهد تا به دسترس پژوهشگران و متخصصان قرار گیرد.
جلیل احمد مصلح رییس انرژی قابل تجدید وزارت انرژی و آب ضمن مهم خطاب کردن این برنامه آموزش گفت “از آنجایی که وزارت انرژی و آب پلان دارد در آینده پروژه های مختلف انرژی را در سطح کشور تطبیق کند، راه اندازی این ورکشاپ ما را قادر می سازد تا دیتا و ارقام ارزشمندی از انرژی های مختلف در افغانستان داشته باشیم.”
خبرنامه وزارت می نویسد در این کارگاه سه تن از اعضای “اتحادیه همکاری های کشور های جنوب آسیا”(سارک) مسئولیت آموزش این برنامه را به عهده داشتند.
این کارگاه پیش از این نیز در کشورهای نپال، مالدیف و شماری دیگر از کشورهای عضو سازمان سارک برگزار شده است؛ این کارگاه فرصتی شد تا تجربه های دیگر کشورها در این ورکشاپ برای افغانستان مطرح و بررسی گردد.
سارک یا اتحادیه کشورهای جنوب آسیا از اتحاد هشت کشور جنوب آسیا تشکیل شده است و افغانستان از چند سال به این سو عضویت این سازمان را دارد. سارک در تمام بخش های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، به طور گسترده فعالیت دارد، که یکی از بخش های مهم آن انرژی است.
تمرکز سارک بیشتر روی یافتن منابع انرژی پاک و مثمر واستفاده درست از آن می باشد.
این کارگاه برای دو روز در کابل جریان داشت و موضوعات عمده آن قرار زیر بود:
در روز اول ورکشاپ روی موضوعات زیر مطرح شد
– چیستی انرژی
– بخش های شامل انرژی
– انرژی مروج چیست
– انرژی قابل تجدید و اهمیت آن چیست
– روش های جمع آوری دیتا یا اطلاعات خام
– چه کسانی با چه مهارت ها و با استفاده از کدام فارمت می توانند دیتا را جمع آوری کنند
– چگونگی استفاده از فارمت های معین شده
– معین کردن مرجع اساسی دیتا
– پاسخگو بودن به مراجع خارجی از دیتای دست داشته
و در روز دوم ورکشاپ در مورد موضوعات مطرح شده با جزییات و متمرکز بر شرایط افغانستان بحث شد.