واکنش ها به حمله به موتر حامل اساتید و دانشجویان دانشگاه البیرونی
پس از انفجار مرگبار موتر حامل استادان و دانشجویان دانشگاه البیرونی پروان، موجی از واکنش ها نسبت به این رویداد در کشور صورت گرفت.
در پی انفجار مرگبار مین کنار جاده حین عبور موتر حامل استادان و دانش جویان دانشگاه البیرونی در پروان که منجر به کشته و زخمی شدن ۱۴ تن بعد از ظهر روز گذشته گردید، مقام های حکومتی و اقشار مختلف مردم نسبت به این جنایت مرگبار واکنش نشان دادند.
واکنش ارگ ریاست جمهوری
ارگ ریاست جمهوری با نشر خبرنامهای ضمن محکومیت این حمله تروریستی گفت: «دشمنان افغانستان یک بار دیگر ضدیت شان را با علم و دانش و ترقی و تعالی کشور نشان دادند. تروریستان با انجام اینگونه جنایاتشان نمیتوانند عزم و اراده استادان و دانشمندان ما را برای تربیت نسل آینده، تضعیف نمایند.»
واکنش رئیس شورای عالی مصالحه ملی
عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی این حمله را عملی ددمنشانه، ضد انسانی و یک جنایت ضد بشری خوانده است. او گفته است: «تروریستان جنایت پیشه با حمله با کاروان دانش، آگاهی و تعلیم، آینده افغانستان را هدف قرار دادهاند».
واکنش وزیر تحصیلات عالی
دکتر عباس بصیر وزیر تحصیلات عالی با نشر اعلامیهای این انفجار را محکوم کرد و خاطر نشان کرد: «حمله به جان افراد ملکی و آن هم هدف قرار دادن مراکز علمی و اکادمیک و به خاک و خون کشانیدن محصلان و استادان، یک عمل غیر انسانی، خلاف ارزش های اسلامی و نورم های بشر دوستانه بوده و با قوانین بشری نیز در تضاد است».
وی گفت: «حمله به مشعلداران راه علم و معرفت در حالی صورت می گیرد که در دین مقدس اسلام فراگیری علم و دانش یک وجیبه و مکلفیت عنوان شده و رسیدن به یک جامعه سالم در گرو اهتمام علم و دانش بیان گردیده است.»
واکنش دکتر محمد امین احمدی
دکتر محمدامین احمدی عضو هیئت مذاکرهکننده دولت در صفحه فیسبوک خود گفت: «شیخ اجل سعدی میگفت: هنرمند هر جا رود قدر بیند و بر صدر نشیند. مراد ایشان از هنرمند در این عبارت حاملان علم و آگاهی است. اما ما به جای تکریم عالمان خود، آنها را گروهی و دسته جمعی میکشیم. این همه خشم و خشونت در یک نفرت عمیق فرهنگی ریشه دارد که در طی چهل سال اخیر چون زهر در تار و پود فرهنگ این سرزمین تحت عنوان تکفیر و جهاد تزریق شده است و ما را از اسلام تاریخی و فرهنگی این سرزمین دور کرده است. از این رو لازم است که به یک توبه فرهنگی جمعی چون نماز استسقا (نماز باران) روی آوریم . چون تا زمانی نفرت و خشونت فرهنگی را در تار و پود فرهنگ خود درمان نکنیم، دشمنان صلح و آرامش این کشور از خود ما علیه زندگی جمعی ما سرباز گیری میکنند.»
گفتنی است هنوز گروهی مسئولیت این انفجار را به عهده نگرفته است
این درحالی است که در یک ماه اخیر حمله به مراکز آموزشی در نقاط مختلف کشور افزایش پیدا کرده است. چند هفته پیش شاهد حمله به دانشآموزان لیلیهای در لوگر بودیم. سه انفجار تروریستی پی هم در ۱۸ ثور در غرب کابل جان ۸۰ نوجوان را گرفت و بیش از ۱۵۰ کودک و نوجوان را زخمی کرد.