دیدگاه ها

واکنش ها به تغییر چوک «شهید مزاری» به چوک قرآن؛ حذف تندیس شهید ملی یعنی حذف نمادهای هویتی

به نقل از ایران انترنشنال امارت اسلامی تندیس شهید عبدالعلی مزاری را از چوکی در بامیان برداشته و چوک را «چوک قرآن» نامگذاری کرده است.

این اقدام امارت اسلامی با واکنش های متعددی از سوی کاربران شبکه های اجتماعی روبرو شده است.

محمد حسین فیاض در شبکه اجتماعی خود در این مورد نوشته است:«شهید مزاری اکنون به نماد هویت جمعی هزاره‌ها تبدیل شده و از سوی حکومت پیشین به عنوان «شهید وحدت ملی» یاد می‌شد. در اوایل حکومت طالبان، تندیس وی در بامیان منفجر شد و طالبان اعلام بی‌طرفی کردند، در حالی‌که امنیت کشور اکنون به دست آن‌هاست و آنان باید پاسخگو باشند.. قرار شد این تندیس دوباره ساخته شود.»

آقای فیاض در ادامه نوشته است:«ظاهرا از حربۀ جنگ صفین که قرآن‌ها روی نیزه نصب شدند، استفاده شده تا کسی انتقاد نتواند و اگر انتقاد شد بگویند هزاره‌ها با قرآن مخالف‌اند. نخیر هزاره‌ها مسلمان‌اند و به قرآن احترام دارند، اما این، بدان معنا نیست که نمادهای هویتی را هم باید انکار کرد. خوب است طالبان با احساسات جمعی هزاره‌ها بازی نکند و به دیدگاه‌ها و نمادهای اقوام احترام بگذارد. بنابراین، ما خواستار آنیم که تندیس شهید مزاری دوباره به جایش نصب شود و یک چوک دیگر به نام چوک قرآن نام‌گذاری شود.»

هزاره ها و طالبان

رضا مهسا از دیگر کاربران شبکه اجتماعی نیز در واکنش به این اقدام امارت اسلامی به موضوع هزاره ها و طالبان پرداخته و نوشته است:«شکاف عمیقی میان هزاره‌ها و طالبان در سه دهه اخیر به وجود آمده است. الان طالبان بر اسپ چموش قدرت سوار هستند ولی دست اعتمادسازی به سوی هزاره‌ها دراز کرده‌اند و این فرصت خوبی است که بر این شکاف پل زده شود مهمی‌که شهید مزاری متوجه گردیده بود ولی کناکنش‌های استخباراتی منجر شد که این پل زده نشود و دهانه‌ی شکاف بازتر شود.»

طالبان اصول اعتقادی خودشان را دارند که در برخی موارد نمی‌توانند از آنها کوتاه بیایند.

بت‌شکنی از درون کعبه، با دست و عصای محمد و بر دوش علی می‌آید هزاره‌ها باید متوجه این مهم باشند.

محمد صادق ابراهیمی از دیگر کاربرن شبکه مجازی هم در این مورد نوشته است:«شهید مزاری رحمت الله علیه، نه یک شخص بلکه یک سمبل و نماد است؛ سمبل عدالت و نماد عدالتخواهی. نفی این نماد به معنی نفی عدالت است و حذف و سانسور او نیز به مثابه‌ی حذف و سانسور عدالت می‌باشد. فرقی نمی کند این حذف و سانسور تحت چه نامی صورت پذیرد.»

دکتر عبدالحمید اعتمادی نیز در حساب مجازی خود تاکید کرده است تخریب تندیس شهید مزاری به معنای عدم تحمل اندیشه های اوست.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا