واکنش امریکا به نامه امارت طالبان
نماینده ویژه امریکا برای افغانستان به نامه امارت طالبان واکنش نشان داد.
وزارت خارجه طالبان روز چهارشنبه در نامهیی به کانگرس امریکا خواستار آزاد سازی ذخایر ارزی افغانستان شد. در این نامه گفته شده است که یکی از علتهای اصلی مشکلات مالی و اقتصادی در افغانستان منجمد ماندن ذخایر ارزی بانک مرکزی از سوی امریکا میباشد.
توماس وست، نماینده ویژه امریکا در امور افغانستان، یک در تویت گفته است که بحران بشری در افغانستان پیش از سقوط حکومت پیشین وجود داشت و افزوده است که در نامه امارت اسلامی به کانگرس امریکا، علت مشکلات اقتصادی و بحران بشری در افغانستات سوء تعبیر شده است. او میگوید: «متاسفانه افغانستان حتا پیش از اواسط ماه آگست از یک بحران بشری خطرناک رنج میبرد و این بحران به علت جنگ، سالها خشکسالی و همهگیری کرونا وخیمتر شد.»
وست گفته است که مقامهای امریکایی در سالهای اخیر به طالبان گفتند که رسیدن به قدرت از راه زور سبب قطع کمکهای جامعه جهانی، به استثنای کمکهای بشردوستانه، به افغانستان خواهد شد.
او گفته است که اقتصاد افغانستان به شدت به کمکهای بیرونی وابسته است، اما عدم توافق به یک مصالحه ملی سبب قطع این کمکها شده است.
وست میگوید: «مقامهای امریکایی از سالها پیش به طالبان واضح ساختند که اگر آنها به جای رسیدن به یک توافق سیاسی با افغانهای دیگر تسلط از راه نظامی را به پیش گیرند، در آن صورت کمکهای حیاتی غیر بشردوستانه که از سوی جامعه جهانی – به اقتصادی که به شدت وابسته به کمکها است، به شمول خدمات اساسی آن – فراهم میشد، قطع خواهد گردید. و این چیزی است که اتفاق افتاد.»
وست اما گفته است که ایالات متحده تعاملاش با امارت اسلامی را ادامه خواهد داد.
نماینده امریکا در امور افغانستان میگوید که امارت اسلامی مشروعیت را باید از طریق عملکرداش بدست بیاورد. به گفته او، این مشروعیت از طریق اقدام در برابر تروریزم، ایجاد حکومت همهشمول، رعایت حقوق اقلیتها، زنان و دختران به شمول حق آموزش و کار بدست خواهد آمد.
توماس وست افزوده است که ایالات متحده کمکهای بشردوستانهاش به افغانستان را ادامه میدهد و با سازمان ملل و دیگر نهادهای مددرسان در فراهم سازی کمک به مردم افغانستان کار میکند.
به گفته او، امسال ایالات متحده به ارزش ۴۷۴ میلیون دالر کمک بشردوستانه به مردم افغانستان فراهم کرده است.