براساس گزارشی تازه از سوی «سازمان نجات کودکان»، هم اکنون در حدود 700 میلیون دختر زیر سن 18 سال در دنیا مجبور به ازدواج می شود.
سازمان نجات کودکان در گزارشی به مناسبت «روز جهانی کودکان دختر» (11 اکتبر، 20 میزان) گفت در هر هفت ثانیه، یک دختر زیر سن 15 سال مجبور به ازدواج می شود، و بسیاری دیگر در سن 10 سال مجبور به ازدواج می گردند.
سازمان نجات کودکان با استفاده از آمارهای ارائه شده توسط «صندوق کودکان سازمان ملل متحد» (یونیسف) همچنین می گوید براساس مطالعات انجام شده، تا سال 2050، بیش از 1.2 میلیارد کودک دختر مجبور به ازدواج می شوند.
این گزارش که با نام “همه اخرین دختران” منتشر شده، می نویسد ازدواج زودهنگام دختران غالبا حق تحصیل، حق کار را از این دختران می گیرد و معمولا سبب ادامه چرخه فقر می شود.
سوسانا کروگر رئیس سازمان نجات کودکان در آلمان گفت “ازدواج زودهنگام سبب آغاز چرخه ای از زیان ها می شود که معمولا حقوق اساسی دختران کودک را نادیده می گیرد. این حقوق اساسی دختران شامل حق تحصیل، پیشرفت و یا حتی کودک بودن می شود.”
لازم به ذکر است که این سازمان وضعیت ازدواج زودهنگام دختران را در 144 کشور مورد مطالعه قرار داد که افغانستان از این میان، رتبه 121 را به خود اختصاص داد.
براساس این مطالعه، پاکستان در جایگاه 88، ایران در جایگاه 70، آذربایجان در رتبه 69، قیرقیزستان 59 و تاجیکستان در رتبه پنجاه و هفتم این جدول قرار گرفتند.
در همین حال، کشورهای صربستان با جایگاه 20، بلاروس در جایگاه 24 ، مقدوینه در مکان 28 و قزاقستان با رتبه 30 در لیست بالای این جدول جای گرفتند.
کشورهای حوزه زیرصحرایی آفریقا (ساب صحاران) بدترین آمار را به خود اختصاص داده بودند.
همچنین کشورهای آمریکا و انگلیس رقم بسیار بالایی در حاملگی های زیر سن داشتند، و به نظر می رسید که ازدواج زیر سن در آلمان، نسبتا معمولی و مرسوم است.