صبح امروز دوشنبه انفجاری مهیبی در نزدیکی خانه محمد محقق در ناحیه ششم شهر کابل به وقوع پیوست که در نتیجه ان نزدیک به 30 تن کشته و بیش از 50 تن دیگر زخمی شدند.
خبرنگارانی که برای پوشش این رویداد به ساحه رفته بودند، با برخورد خشونت آمیز پولیس مواجه شدند که این عمل از سوی نی مورد نکوهش قرار گرفت.
عبدالمجیب خلوتگر، رئیس عمومیدفتر نی حمایت کنندۀ رسانههای آزاد افغانستان با نشر اعلامیه ای؛ این برخورد پولیس را برخلاف قانون دانسته افزود: “برخورد خشونت آمیز پولیس با خبرنگاران حین تهیۀ گزارش یک عمل غیر قانونی بوده و مقامات در وزارت امور داخله مکلف است تا در رابطه به این برخورد سربازان پولیس با خبرنگاران بی تفاوت نبوده و سربازان خاطی را به دادگاه معرفی کند.”
دفتر نی حمایت کنندۀ رسانههای آزاد افغانستان در اعلامیه خود از رهبری حکومت وحدت ملی میخواهد تا جلو برخورد خشن و غیر قانونی سربازان و افسران پولیس را در هنگام تهیۀ گزارش از رویدادهای تروریستی بگیرد و عاملان خشونت را به نهادهای عدلی و قضایی بسپارد.
علیرضا احمدی، خبرنگار خبرگزاری رها گفت که برخی از سربازان پولیس انگار با قانون های کشور آشنایی ندارد و به کارتهای شناسایی نهادهای رسانه ای اصلا توجهی نمی کند.
او می گوید که برخی از سربازان به گونه تمسخرگونه می گویند که “از کجا معلوم شما انتحاری نباشید.” و مانع ورود خبرنگاران به ساحه رویداد می شوند.
به نظر این خبرنگار، دیدن ساحه رویداد، خسارات و تلفات ناشی از آن و تصویربرداری از جمله کارهایی است که خبرنگار باید برای اطلاع رسانی دقیق انجام دهد، اما پولیس مانع این عمل می شود.
نی، حمایت کننده ی رسانه های آزاد افغانستان می گوید که پولیس باید بداند؛ همانگونه که آنها وظیفۀ تامین امنیت را دارند، خبرنگاران و فلمبرداران نیز به اساس قانون وظیفه دارند تا از جریانات و رویدادهای کشور گزارش تهیه و آن را به مخطبان شان عرضه کنند.
نی در اعلامیه خود نوشته است که پولیس وظیفۀ تأمین امنیت خبرنگاران را به دوش دارد، نه اعمال خشونت و ایجاد محدودیت بر کارهای اطلاع رسانی.
این اولین باری نیست که پولیس در چنین مواقعی مانع رسیدن خبرنگاران به ساحه رویداد می شود، بلکه تاکنون بارها چنین مورد به وقوع پیوسته ولی دولت اقدام موثری را انجام نداده است.