اجتماعیامنیت و جرایم

نیویارک تایمز: دولت افغانستان به شاخه جدا شده طالبان کمک می کند/ دولت اما این گزارش را رد کرد

به نقل از این روزنامه، حکومت افغانستان از طریق فراهم آوری سلاح، فراهم آوری جواز عبور و شراکت اطلاعات استخباراتی برای شاخۀ انشعابی طالبان کمک می کند تا آنان در برابر تندروان داعش بجنگند.

این روزنامه نوشته است که جنگ بین فرقه های مختلف طالبان تازگی ندارد، اما بر اساس گزارش این روزنامه، آنچه سابقه ندارد بهره برداری حکومت افغانستان از یک جناح طالبان می باشد.

در گزارش نیویارک تایمز همچنین آمده است که اقدام حکومت افغانستان، تا اندازۀ موفقیت را در ساحاتی که قبلاً نیروی دولتی ناکام بود، به بار آورده است به ویژه در ولایت هلمند که به گفته نیویارک تایمز، طالبان ۹۰ در صد از آن را تحت کنترول دارند.

در این گزارش از شهر گرشک به عنوان مثال یاد شده است که بعد از درگیری بین دو جناح مختلف طالبان، حال بیشتر ساحات آن تحت کنترول حکومت میباشد.

نیویارک تایمز می گوید که این فرقه جدا شده از طالبان، حامیان ملا محمد رسول اند که بعد از کشته شدن ملا محمد عمر، رهبر پیشین طالبان، در سال ۲۰۱۵ از گروه اصلی جدا شدند.

گزارش حاکی است که این گروه از ملا اختر محمد منصور، جانشین ملا عمر که او نیز توسط طیارۀ بدون سرنشین امریکا در قلمرو پاکستان کشته شد، ناراحت بودند، زیرا او مرگ ملا عمر را برای دوسال پنهان کرده بود.

پس از کشته شدن ملا منصور، هبت الله آخوندزاده، جانشین منصور شد و او سراج الدین حقانی، رهبر شبکۀ حقانی را به حیث معاون خود بر گزید، اقدامی که به نوشتۀ نیویارک تایمز، موجب نارضایتی حامیان ملا رسول شد.

مقام های حکومتی در هلمند علناً هر نوع حمایت از این گروه جدا شده را رد می کنند، اما چند منسوب پولیس به نیویارک تایمز تایید کردند که حکومت، مجروحین درگیری بین دو جناح طالبان را در گرشک به شفاخانه ها انتقال داده اند.

اما محمد راد منش، معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان، این موضوع را رد کرد که حکومت افغانستان با این گروه جدا شده طالبان همکاری دارد.

به نقل از وی.اٌ. ای، رادمنش در حالیکه این گروه ها را بخشی از خیزش های مردمی خطاب میکرد گفت که برخی از شورشیان پس از اینکه درک کردند که دهشت افگنان خارجی برای تخریب کشور شان آمده اند، به خیزش های مردمی پیوستند، اما آقای رادمنش از حامیان ملا رسول نام نبرد که آیا آنان نیز بخشی از خیزش های مردمی اند یا خیر؟

آقای رادمنش گفت حکومت افغانستان از کسانی که از دهشت افگنان جدا می شوند، حمایت می کند.

گرچه آقای رادمنش حمایت حکومت افغانستان از شاخۀ انشعابی گروه طالبان را رد می کند، تاکید کرد که این افراد فقط در قالب خیزش مردمی از جانب پولیس حمایت شده و دولت هم از آنان حمایت اقتصادی میکند، زیرا به گفتۀ او این اقدام نقش مهمی را در راستای حفظ امنیت و تضعیف گروه های دهشت افگن ایفا می کند.

یک پولیس سرحدی که نخواست نامش ذکر شود به این روزنامه گفت که در بین واحد های که از دروازه های لشکرگاه حفاظت میکنند، یک واحد از گروه انشعابی طالبان وجود دارد که توسط امنیت ملی افغانستان، آموزش دیده اند. این مقام گفت که معاش هر جنگجو از جانب امنیت ملی بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ دالر در ماه پرداخت می شود و برایشان سلاح و موتر هم داده میشود.

گزارش روزنامه نیویارک تایمز حاکی است که قاری یوسف احمدی، سخنگوی طالبان هم تایید کرده که گروهی که در گرشک هدف حملات طالبان قرار گرفت، یک واحد نظامی است که توسط اداره امنیت ملی آموزش دیده اند و هیچ ارتباطی با طالبان ندارند.

روزنامه نیویارک تایمز می گوید که این گروه بیشتر در ولایت هلمند فعال میباشد، اما در شماری از درگیری ها با طالبان در ولسوالی شیندند، ولایت هرات و در ولایت های فراه و غور نیز، دخیل میباشند.

این روزنامه به نقل از ملا عبدالمنان نیازی، سخنگوی شاخۀ انشعابی طالبان، نوشته است که آن گروه به مردم در ولایات غور و فراه گفته است که علیه طالبان بجنگند. نیازی به نیویارک تایمز گفته است که به اهالی قریه ها هشدار داده اند که در صورت پناه دادن به طالبان، خانه های آنان را حریق خواهند کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا