سیاست

نیروی واکنش سریع مشترک مرزی ایران و پاکستان ایجاد می‌شود

آقای روحانی در نشست خبری مشترک با عمران خان با اشاره به حملات در مناطق مرزی دو کشور گفت: «خوشحالیم طرف پاکستانی گروهک‌هایی که فعالیت‌های غیرانسانی دارند را تروریست اعلام کرده و با آنها به عنوان تروریست برخورد می‌کند.»

عمران خان، نخست وزیر پاکستان، برای دیداری دو روزه به ایران سفر کرده است.

او روز یکشنبه اول اردیبهشت در شروع سفر خود به مشهد رفت و یکشنبه شب وارد تهران شد.

مراسم استقبال رسمی از عمران خان روز دوشنبه صبح در کاخ سعدآباد تهران و با حضور آقای روحانی انجام شد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، عمران خان هم در کنفرانس خبری با آقای روحانی مهمترین دلیل سفر خود به ایران را گفت‌وگو درباره «موضوع تروریسم» عنوان کرد.

او گفت «تمام گروه های سیاسی در پاکستان به این نتیجه رسیده‌اند که نباید اجازه بدهیم گروه‌های شبه‌نظامی از خاک پاکستان برای اقدامات تروریستی علیه کشورهای دیگر استفاده کنند.»

حصار مرزی
سفر نخست وزیر پاکستان به ایران در حالی صورت گرفته که موضوع امنیت مرزی و حملات مرگباری که در دو سوی مرز صورت می‌گیرد به یکی ازمهم‌ترین مسائل دو کشور تبدیل شده و باعث تنش‌هایی شده است.

در تازه‌ترین مورد وزارت خارجه پاکستان برای آنچه «بی‌عملی ایران» علیه گروهی که آن را مسئول قتل ۱۴ نفر در یک حمله مرزی در خاک پاکستان خواند، به ایران اعتراض کرده بود.

پیش از آن هم بارها ایران به دلیل حملاتی که در سیستان و بلوچستان نیروهای ایرانی را هدف قرار داده بود، به پاکستان اعتراض کرده بود.

یک روز پیش از سفر عمران خان به ایران، شاه محمود قریشی، وزیر امورخارجه پاکستان از تهیه «راهکار شش‌گانه» برای تقویت امنیت مرزهای مشترک دو کشور و استقبال طرف ایرانی از حصارکشی ۹۵۰ کیلومتری در مرز خبر داده بود.

تاسیس مقر جدید فرماندهی نیروهای ارتش در شهر تربت ایالت بلوچستان پاکستان، تشکیل یگان جدید در نیروهای سپاه مرزی، تشکیل مرکز مشترک مرزی و گشت مشترک مرزبانان دو کشور و نظارت مرزهای مشترک با استفاده از بالگرد از جمله این اقدامات اعلام شد.

آقای روحانی در نشست خبری مشترک با عمران خان از توافق دو کشور برای افزایش روابط تجاری و اقتصادی هم خبر داد.

آقای روحانی گفت که به عمران خان اعلام کرده است که ایران صادرات برق به پاکستان را “به ده برابر” میران فعلی توسعه می‌دهد.

رئیس جمهور ایران همچنین گفت که هر دو کشور علاقه‌مند هستند که دو بندر چابهار و گوادر در ایران و پاکستان روابط بیشتری با یکدیگر داشته باشند و از قصد دو کشور برای توسعه روابط دو بندر از طریق خط راه‌آهن خبر داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا