نیروی تخلیه پزشکی هوایی افغانستان! نیروهای افغان تلفات سنگینی می دهند!
براساس اسناد بدست آمده از نظامیان آمریکایی که روز گذشته توسط واشنگتن پست بررسی شد، ماه گذشته و در جریان تنها یک هفته (از اول سنبله تا هفتم سنبله) تیم تخلیه پزشکی هوایی افغانستان، 125 کشته و 280 زخمی از نیروهای امنیتی کشور را از مناطق درگیری خارج کرد. این تعداد کشته و زخمی که تقریبا معادل 18 کشته در هر روز بوده، از 37 نقطه مختلف کشور توسط این تیم خارج شدند.
ارائه این آمارها که البته از نزدیک توسط نظامیان آمریکایی رصد می شود، و نشان دهنده افزایش نگران کننده آمار تلفات میان نیروهای امنیتی افغانستان است، فشار فزاینده ای بر مقامات ارشد نظامی آمریکا می گذارد، با توجه به اینکه پس از 15 سال آنها نظر متفاوتی نسبت به وضعیت امنیتی افغانستان و توانایی نیروهای امنیتی کشور در مقابله با شورشیان دارند.
این اسناد نظامی آمریکا نشان دهنده آماری است که توسط نیروهای آمریکایی رصد می شده است، و «تنها آمار کشته ها و زخمی هایی که توسط تیم هوایی خارج و نجات داده شده را نشان می دهد»، که این بدین معناست که کل آمار کشته ها و زخمی های نیروهای امنیتی کشور می تواند بسیار فراتر از این نیز باشد.
مسئولیت آموزش تیم تخلیه پزشکی هوایی افغانستان را نیز همین نیروهای آمریکایی بر عهده داشتند.
براساس این اسناد، طی هفته اول ماه میزان، این تیم به طور مجموع 118 ماموریت تخلیه هوایی انجام داد، که بیشتر این ماموریت ها را نیز با هلی کوپترهای قدیمی روسیه (MI-17) و (C-208) اجرا کرد. در این 118 ماموریت، این تیم به طور مجموع 288 زخمی را نجات داده و 125 کشته را از مناطق تحت درگیری خارج کرده است.
یک مقام نظامی آمریکایی که در خصوص این اسناد آگاهی داشت، گفت که تمامی این کشته ها و زخمی های نیروهای امنیتی افغانستان ناشی از درگیری های مربوط به همان هفته اول ماه میزان است.
از سویی دیگر، براساس یک گزارش پنتاگون که تقریبا 3 ماه پیش منتشر شد، آمده است که ماموریت های تیم تخلیه پزشکی هوایی افغانستان در سال 2016 افزایش قابل ملاحظه ای داشته است.
این گزارش نوشته بود، از ابتدای سال جاری میلادی تا یکم ماه آپریل (از 11 جدی 1394 الی 13 حمل1395)، تیم تخلیه پزشکی هوایی افغانستان 2،727 ماموریت انجام داد، که در مقایسه با مدت مشابه آن در سال 2015 افزایش قابل ملاحظه ای داشته است.
در مدت مشابه در سال 2015 این تیم 1،944 ماموریت انجام داده بود.
این مقام نظامی آمریکا که خواست نامش فاش نشود در خصوص این «آماری که رسانه ای نشد» می گوید ماموریت های تیم تخلیه پزشکی هوایی افغانستان همواره و بدون هیچ وقفه ای انجام می شده است.
اما به گفته وی، آمار تلفات بستگی به فصل سال، افزایش و یا کاهش می یافت.
برای مثال، در فصل بهار که معمولا به عنوان «فصل جنگ» نیز یاد می شود، آمار تلفات معمولا افزایش می یابند، زیرا آب و هوای گرم فعالیت شورشیان طالبان را نیز افزایش می دهد.
این مقام نظامی آمریکا می افزاید که این تلفات نیروهای امنیتی تنها مربوط به درگیری با شورشیان نیست، و شامل تلفاتی که ناشی از برخورد این نیروها با ماین های کنار جاده ای و دیگر بمب ها می شود نیز می باشد.
لازم به ذکر است که برخلاف نیروهای امنیتی که عمدتا توسط نیروهای آمریکایی و ائتلاف با حملات هوایی و یا مشاوره حمایت می شوند، تیم تخلیه پزشکی هوایی افغانستان کمترین حمایت مستقیم را از خارجی ها در ماموریت هایش دریافت می کند.
به گفته این مقام نظامی آمریکا، تیم پزشکی نیروهای آمریکایی در اوایل سال 2015 به طور چشمگیری ماموریت های نجات و تخلیه اش را کاهش و یا قطع کرد.
وی افزود “شمار عملیاتی که این تیم هم اکنون انجام می دهد بسیار فراتر از حد استاندارد است، حتی فراتر از استانداردهای آمریکایی ها.”
به گفته او، تنها 40 پزشک در این تیم حضور دارند که هر کدام آموزش های گوناگونی با رنج های مختلف دیده اند، که مسئولیت رسیدگی و نجات بسیاری از زخمی های نیروهای امنیتی افغانستان را دارند.
این آمار فزاینده تلفات نیروهای امنیتی افغانستان همواره نکته قابل بحث و منازعه برای جنرالان ارشد آمریکایی که مسئولیت نظارت و سرپرستی جنگ را دارند بوده است.
هفته گذشته، جنرال جوزف دانفورد رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به کنگره این کشور گفت “تلفاتی که نیروهای امنیتی افغانستان هم اکنون متحمل می شوند، سبب نگرانی و ناراحتی ما شده است، و جنگ در افغانستان به بن رسیده است.”
جنرال جان نیکلسون فرمانده حال حاضر نیروهای آمریکایی در افغانستان نیز روز جمعه طی یک کنفرانس خبری در پنتاگون نگرانی جنرال دانفورد را انعکاس داد اما آمار دقیقی در خصوص تلفات نیروهای امنیتی کشور ارائه نکرد.
وی اما ماه گذشته گفته بود که نیروهای امنیتی افغانستان طی ماه جولای (11 سرطان الی 11 اسد) بیش از 900 کشته دادند.
در ماه اگست اما (اوایل ماه اسد) درگیری های شدیدی میان نیروهای امنیتی کشور و شورشیان طالبان بویژه در ولایت هلمند به وقوع پیوست.
در ولایت هلمند که به گفته بسیاری ها مکان تولد طالبان و مرکزی برای تجارت جهانی تریاک می باشد، شورشیان طالبان تا نزدیکی تصرف شهر لشکرگاه مرکز این ولایت پیشروی کردند. همچنین در همین مدت و در شمال شرق، نیروهای امنیتی بیشتر وقت خود را صرف دفاع از کندز کردند، شهری که سال گذشته برای چند روز به تصرف شورشیان طالبان درآمد و سبب تعجب همگان شد.
لازم به ذکر است که هم اکنون 300 هزار سرباز در صفوف مختلف امنیتی برای افغانستان می جنگند، اما اراده سیاسی ضعیف، فساد و رهبری ناکارآمد، به شورشیان طالبان این اجازه را داده است که با وجود تعداد اندک خود، پیشروی های قابل ملاحظه ای داشته باشند.