نمایندگان از وضعیت امنیتی برخی ولایات شمال کشور نگرانند/دولت اگر توجه نکند، سقوط خواهد کرد

ولایاتی که امروز شنبه نمایندگان در صحن علنی مجلس از وضعیت امنیتی آن اظهار نگرانی می کردند شامل کندز، فاریاب و بدخشان می شود.
عبدالروف انعامی نماینده مردم بدخشان در مجلس گفت که حدود ۱۲۰ طالب مسلح در چند روز اخیر در ولسوالی کران و منجان ولایت بدخشان جابجا شده اند و تصمیم دارند تا مراکز بدخشان و قندوز را هدف حملات خود قرار دهند.
آقای انعامی هشدار داد، وضعیت در بدخشان و قندوز طوری است که اگر دولت و نیروهای امنیتی در مورد آن توجه نکند، این دو ولایت به دست طالبان خواهد افتاد.
سال گذشته مرکز قندوز یک بار به دست طالبان سقوط کرد؛ امسال نیز ناامنی های زیادی در این ولایت وجود دارد و به تازگی طی دو رویداد جداگانه طالبان مسلح دهها غیر نظامی را از موترهای مسافربری در شاهراه قندوز تخار و بدخشان ربوده اند و چندین تن آنان را کشتند.
شریفی بلخابی نماینده سرپل با بیان این مطلب که اوضاع امنیتی در سرپل و در مجموع شمال و شمال شرق بدتر شده؛ حکومت را به بی توجهی در زمینه متهم کرد.
فتح الله قیصاری نیز از وضعیت نا بسامان فاریاب سخن گفت.
آقای قیصاری بیان داشت: “درولایت فاریاب چپ از رییس امنیت دیگر همه غیر مسوولانه با اوضاع برخورد می کنند؛ جنبشی جنبشی ره میزنه و جمعیتی جمعیت ره میزنه و طالبان هم هردوی شان ره؛ این اختلافات سبب شده که روز ۵ تا ۶ تانک نیروهای امنیتی به دست طالبان بیافتد”.
فتح الله قیصاری خاطر نشان کرد، با این وجود مسوولان سبک بین است و بی پروایی می کنند.
او نیز هشدار داد، در صورت که حکومت به وضعیت موجود امنیتی در ولایت فاریاب توجه نکند این ولایت با سقوط مواجه خواهد شد.
مخالفت ها و درگیری مسلحانه میان طرفداران احزاب سیاسی از نگرانی های دیگر ولایت های شمال و شمال شرق است که طی چند ماه اخیر تلفاتی را در پی داشته است.
از سوی دیگر نمایندگان از درگیری های مسلحانه نظامیان پاکستان با پولیس سرحدی افغانستان در تورخم به شدت انتقاد کردند که پاکستان نه تنها در تورخم بلکه در بسیاری از ولایت های سرحدی افغانستان تاسیسات نظامی را برخلاف موازین بین المللی در داخل خاک افغانستان احداث کرده است.
عبدالروف ابراهیمی رییس مجلس گفت: “تجاوزات پاکستان امروز نه بلکه از زمان سردار محمد داوودخان و زمان رژیم طالبان که عملا در افغانستان ادامه دارد”.
آقای ابراهیمی از حکومت خواست که از مجاری دیپلماتیک موضوع سرحدی با پاکستان را به صورت اساسی و با مشوره با شورای ملی حل نماید.
پس از چند روز درگیری نظامی در تورخم سرانجام روز گذشته دوطرف روی آتش بس توافق کردند و تردد امروز از این گذرگاه امروز دوباره از سر گرفته شده است.