اجتماعی

نمایشگاه صنایع دستی زنان در بلخ برای دو روز گشایش یافت

زهرا حامدی یکی از کارمندان دفتر نصف جهان می گوید: “دفتر نصف جهان مدت 5 سال است که در قسمت برگزاری نمایشگاه ها برای معرفی صنایع دستی زنان و ایجاد اشتغال برای آنها در ولایات مختلف فعالیت می کند.”

در این نمایشگاه حدود بیست خانم صنایع دستی شان را که شامل لباس های زنانه، اسباب بازی کودکانه، زردوزی و مواد خوراکی می باشد، به نمایش گذاشته اند.

مسئولان دفتر نصف جهان می گویند که این دفتر علاوه بر همکاری با بانوان برای برگزاری نمایشگاه ها، در قسمت بازاریابی برای تولیداتشان نیز با آنها همکاری می کند.

زهرا حامدی افزود: “در تلاشیم بتوانیم در خارج از کشور نیز برای تولیدات و صنایع دستی بانوان فروشنده و تجارت پیشه بازاریابی کنیم تا بتوانند بیشتر از این خودکفا شوند.”

او اما گفت: “اگر دولت و نهادهای مرتبط با ما همکاری نکنند این امر دشوار خواهد بود.”

در همین حال پروین بیات یکی از بانوان فروشنده گفت: “مدت پنج ماه است که در قسمت فروشندگی کار می کنم، اما این اولین بار است که در چنین نمایشگاهی تولیدات خوراکی ام را به نمایش گذاشته ام.”

وی ایجاد چنین نمایشگاه هایی را برای تشویق، اتحاد، خودکفایی و گسترش فعالیت های بانوان موثر خواند، اما نسبت به کم توجهی دولت ابراز نگرانی کرد.

لازم به ذکر است که بعضا فرهنگ و عنعنات ناپسند رایج در کشور، مانع کار کردن بانوان در خارج از منزل می شود. طبق گفته های این بانوان فروشنده عدم توجه دولت، کم رنگ بودن برنامه های ظرفیت سازی برای بانوان و سرازیر شدن محصولات خارجی در بازار داخلی باعث کمرنگ شدن تولیدات وطنی می گردد.

این بانوان اما تاکید دارند تا به فعالیت هایشان برای خودکفایی و ترویج فرهنگ استفاده از تولیدات با کیفیت داخلی ادامه خواهند داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا