به گزارش رها، یک منبع از گروه طالبان تأیید کرده که قرار است هیأتی از دفتر سیاسی این گروه از قطربا نمایندگانی از احزاب سیاسی افغانستان در مسکو دیدار خواهند کرد.
این نشست قرار است درتاریخ پنجم و ششم فبروری برابر با 16 و 17 دلو برگزار شود و گفته شده در آن شماری از نمایندگان احزاب سیاسی افغانستان نیز شرکت میکنند.
شماری از احزاب افغانستان دعوتشان را در نشست مسکو تأیید کرده است.
پیش از این عباس استانکزی، رئیس پیشین دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز در گفتگوی رسانهای با خبرگزاری” نن تکی آسیا” گفته بود که با حکومت افغانستان گفتگو نمیکنند اما با مردم افغانستان مثل سیاسیون، احزاب سیاسی، بزرگان مذهبی و قومی گفتگو میکنند.
او گفته: “همانطور که قبلا هم امارات اسلامی با آنها صحبت داشته. من به اطمینان میگویم که هیچ حزب سیاسی نیست که همراهشان صحبت نکرده باشیم و بسیاری از مسایل را حل کردیم.”
حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان به رهبری محمد محقق، معاون دوم ریاست اجرایی دعوت شدن نمایندگان این حزب را در نشست پیشروی مسکو تأیید کرده اما گفته برای اشتراک تصمیم نهایی نگرفتهاند.
شورای حراست و ثبات نیز گفته از این نشست آگاه هستند و در جریان آن قرار دارند.
شورای عالی صلح اما گفته در نشست پیشرو اشتراک نمیکنند.
در نشست قبلی مسکو که در اواسط ماه عقرب برگزار شد سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفته بود که این نشست به عنوان یکی از اهداف مهم در شکلگیری شرایط مناسب برای آغاز مذاکرات مستقیم بین دولت، طالبان و نمایندگان احزاب و جریانهای سیاسی مختلف افغانستان است.
در نشست قبلی مسکو، نمایندگانی از ایران، چین، پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان و هند نیز وارد مسکو شده بودند اما دولت آمریکا از حضور در این نشست اجتناب کرد.
اما مشخص نیست در نشست پیشرو نمایندگانی از کشورهای دیگر نیز اشتراک خواهند داشت یا نه.
این نشستها برای صلح افغانستان در مسکو در حالی برگزار میشود که زلمی خلیلزاد به تازگی پس از پایان چهارمین نشست نمایندگان طالبان و نمایندگان آمریکا اعلام کرده با این گروه درباره چارچوب کلی صلح به توافق رسیدهاند.
آقای خلیلزاد گفته پیشنویس این توافق شامل “برنامهای برای خروج نیروهای آمریکا، برقراری آتش بس و طرد گروههای بینالمللی تروریستی در خاک افغانستان است.”
با وجود درخواست مکرر دولت افغانستان، گروه طالبان تاکنون حاضر به گفتگو با حکومت نشدند.
اگرچه آقای خلیلزاد تاکید کرده که توافق با طالبان مشروط به آتش بس همهجانبه و مذاکره بینالافغانی است اما اظهارات تازه مقامهای دولتی افغانستان غیرمستقیم نشان میدهد که آنها زیاد از توافقات صورت گرفته راضی نیستند.
آقای غنی به تازگی گفته است هدف ملی ما صلح پایدار است، اما حقیقت تلخ این است که تجارب بین المللی نشان داده که پنجاه در صد پیمان های صلح به جنگ شدیدتر مبدل شده و دلیل آن عجله در صلح بوده است.
در همین حال عطا محمد نور در دیدار با خلیل زاد خواستار گفتگوی احزاب سیاسی افغانستان با طالبان شده بود.