به نظر می رسد پاکستان برای به رسمیت شناخته شدن حکومت امارت اسلامی از سوی کشورهای منطقه و جامعه بین الملل حاضر است همه کار بکند: اسلام آباد اینک از حالت اصرار و تشویق نرم جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن طالبان خارج شده و به دنبال راه های عملی رسیدن به این هدف برآمده است. اسلام آباد روز یک شنبه هفته آینده میزبان هفدهمین نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی و شورای وزرای خارجه خواهد بود.
به نقل از آسیا تایمز، جدای از نتایج نشست آتی اسلام آباد، سه مساله مهم در رابطه با این نشست سازمان همکاری اسلامی که برای اولین بار توسط عربستان سعودی که ریاست کنونی این سازمان را برعهده دارد، حائز اهمیت نشان می دهد. به نظر نمی رسد سازمان همکاری اسلامی بتواند یخ بین طالبان و جامعه جهانی که حاضر نیست امارت اسلامی را به رسمیت بشناسد را ذوب کند.
بزرگترین اجتماع بین المللی در مورد افغانستان
نشست سازمان همکاری اسلامی در پاکستان بزرگترین اجتماع بین المللی ست که تاکنون در مورد افغانستان برگزار می شود تا منابع لازم برای جلوگیری از یک بحران انسانی کلان در افغانستان را جست و جو کند.
براساس اعلام برنامه جهانی غذا، نودو هشت درصد از جمعیت سی و هست میلیونی افغانستان غذای کافی برای خوردن ندارند و هفت خانواده از هر ده خانواده قبلا برای تامین غذای خود به قرض افتاده اند. با قطع کمک های خارجی سیلی از گرسنگی و فقر در افغانستان راه افتاده است و این بدون شک می تواند پیامدهای امنیتی فراتر از مرزهای افغانستان داشته باشد.
فرصت مستقیم برای امارت اسلامی
پاکستان از امارت اسلامی طالبان دعوت کرده در اولین نشست چندجانبه در سطح بین الملل در مورد افغانستان شرکت کند و به طور مستقیم دیدگاه ها خود را بیان کند. همان طور که شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان در کنفرانس چهارم دسامبر خود در مورد اعلام نشست سازمان همکاری اسلامی و شورای وزیران گفت یک هیات عالی رتبه از امارت اسلامی طالبان با یک درک روشن به این نشست دعوت شده است. قریشی گفته بود:«ما از امارت اسلامی می خواهیم که در نشست شرکت کند و به طور مستقیم در مورد شرایط روی زمین و نگرانی هایشان با شرکت کنندگان سخن بگوید.»
اولین واکنش جدی کشورهای اسلامی به مشکلات مسلمانان
گفته می شود نشست سازمان همکاری اسلامی در اسلام آباد اولین اقدام جدی این سازمان در برخورد با مشکلات و چالش های جهان اسلامی می باشد. این سازمان از بدو تشکیل تاکنون نسبت به بسیاری از مسائل مهم جهان اسلام از جمله مسلمانان اویغور در چین سکوت کرده است.
سازمان همکاری اسلامی با پنجاه و هفت عضو در چهار قاره دنیا مدعی ست صدای جمعی مسلمانان جهان است و برای حفاظت از منافع دنیای اسلام در هماهنگی با جوامع مختلف دیگر شکل گرفته است. جدای از این، علاوه بر دعوت از امارت اسلامی طالبان از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، بانک جهانی، اتحادیه اروپا و برخی کشورها از جمله استرالیان، کانادا، آلمان و جاپان و چند کشور دیگر نیز برای شرکت در این نشست دعوت شده است.
اگرچه رسیدن به توافقات در نشست های کلان اینچنینی کار سخت و طاقت فرسایی به نظر می رسد اما مقامات امارت اسلامی طالبان مصمم هستند با استفاده از این فرصت کلان و سوء استفاده از بحران انسانی در افغانستان بحث به رسمیت شناخته شدن خود را مطرح کنند. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در مصاحبه یی از سازمان همکاری اسلامی خواسته بود در نشست آتی خود حکومت طالبان را به رسمیت بشناسد. ولی الله شاهین، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک در وزارت امور خارجه افغانستان نیز گفته است اقتصاد، سیستم بانکی و عادی سازی روابط افغانستان با جهان محورهای اصلی نشست سازمان همکاری اسلامی در اسلام آباد را تشکیل می دهد.