عبدالقیوم رحیمی والی هرات در جریان این نشست گفت: اساس حکومتداری خوب از روستا آغاز میشود و اگر حکومت میخواهد صاحب اقتدار و موثر عمل کند، باید کار در روستا و ولسوالی را تقویت کند.
به بیان وی، در گفتمان ملی حکومتداری محلی تلاش میشود تا اهمیت کار در ولسوالیها به گونه درست معرفی شود و محدوده اختیارات و خدمات ولسوالان تا حد ممکن گستردهتر شود.
والی هرات ادامه داد این نشست گامهای نخست خود را برداشته و طی چندین مرتبه گفتگو و تبادله نظر، حکومتداری محلی و سطوح اختیارات و وظایف آن به تدوین نهایی خود خواهد رسید.
صفیالله مجددی، سرپرست ریاست پالیسی و پلان ارگانهای محل که در این گفتمان حضور داشت بین داشت حکومت در فرمان جدید ریاست جمهوری برنامه جدید حکومتداری در ولسوالیها را تائید کرده و خواهان ایجاد طرح راهبردی از سوی حکومتهای محلی شد.
او گفته هدف از این فرمان هم حکومتداری خوب و بهتر در سطح ولسوالیها بوده و از این طریق تلاش میشود تا مشکلات مردم و چالشهای موجود در سطح محل از آن طریق برطرف گردد.
آقای مجددی تأکید کرد اکنون حکومت تجارب سالیان گذشته را هم همراه دارد و این بار در خصوص تدوین حکومتداری محلی قصد ندارد تا به گونه یک جانبه عمل کند، بلکه با کسب نظریات از سطح محل میخواهد اقدام به این کار کند.
محمدنعیم بهیر، ولسوالی زیرکوه هرات هم میگوید اکنون چالشهای زیادی از جمله ناامنی و سطح پایین خدمات حکومتی برای مردم در ولسوالیهای کشور وجود دارد و علت آن هم ساحه محدود اختیارات حکومتداری محلی است.
به گفته او، تا حال آنچنان که وظایف ولسوالان سنگین بوده، اختیارات وی تا آن حد نبوده که این موضوع مشکلاتی را به وجود آورده است.
فرهاد خادمی، ولسوال غوریان هرات هم در جریان نشست گفتمان حکومتداری محلی به این موضوع اشاره کرد که سال گذشته رئیس جمهور تا حدودی صلاحیت ولسوالان را ارتقا داد اما هنوز هم کافی نیست و برای حکومتداری خوب باید اختیارات بیشتر شود.
او گفت این کار موثر است و از سال گذشته هم تاکنون بسیاری از مشکلات عمومی ولسوالیها و ولسوالان حل شده است.
همچنین احمدشعیب معصومی، ولسوال پشت کوه هرات گفت توجه کم حکومت مرکزی سبب شده تا مردم به حکومتهای محلی اعتماد نداشته باشند و برای حل پیشبرد امور خود و حل مشکلات به آن مراجعه نکنند.
گفتمان ملی حکومتداری محلی (شهروند محور) برای دو روز در هرات ادامه خواهد داشت.