نخستین نشست راهبردی حفظ میراثهای فرهنگی در هرات برگزار شد/ 780 بنای تاریخی در هرات
شركت كنندگان امروز شنبه در اين كنفرانس راهكارهاي قانوني به هدف كمك به حفظ و مراقبت بناهاي تاريخي را به بررسي میگیرند.
محمد اشرف غني رييس جمهور كشور نیز در پيام تصويري از شمولیت آبدههای تاریخی هرات در فهرست میراثهای جهانی حمایت کرده و به وزارتهاي اطلاعات و فرهنگ و خارجه هدايت داد تا اين روند را در تفاهم با يونسكو پيگيري کنند.
آقای غنی همچنان به تغییر نوع مديريت آبدات تاريخي تاکید کرد و گفت که باغ بابر يك نمونه موفق مديريت بناهاي تاريخي است که از عوايد آن درحفظ ومراقبت آن استفاده ميشود.
از سویی هم محمد آصف رحيمي والي هرات، این ولایت را مرکز رسانس شرق یاد کرد و گفت که از راهکارهای این نشست برای حفظ آبدههای تاریخی و توسعه صنعت گردشگری بگونه کاربردی استفاده خواهند کرد.
هرات ۷۸۰ بنای تاریخی از جمله مجموعۀ مصلی، مسجد جامع بزرگ، قلعه اختیارالدین را در خود جای داده و بستر ارزنده میراثهای مشترک بشری است.
والي هرات از بنیاد فرهنگی آغاخان وسازمان یونسکو خواست تا دوباره فعالیت شان را در هرات از سر گیرند و در جهت ثبت بخشی از شهر کهنه هرات در فهرست میراثهای جهانی با وزارت فرهنگ کشور بطور مشترک تلاش کنند.
قرار است اين كنفرانس تاعصر امروز ادامه یابد و در پايان تفاهمنامهاي به هدف حفظ وتغيير مديريت بناهای تاریخی میان والي هرات ومشاور رييس جمهوری به امضا برسد.