سیاست

موضوع آتش بس در پروسه صلح به طور جدی باید دنبال شود

غنی شام روز چهارشنبه (13 قوس) با آقای خلیل‌زاد در ارگ دیدار کرد.

در دیدار هر دو طرف در رابطه با تعقیب موضوعاتی همچون آتش‌بس و پرداختن به مشکل مخفیگاه‌های طالبان در بیرون از کشور بخاطر دستیابی به موافقتنامۀ صلح پایدار که روئسای جمهور افغانستان و امریکا در ملاقات اخیرشان روی آن بحث کرده بودند، صحبت نمودند.

آقای غنی به آقای خلیلزاد خاطرنشان کرد به منظور پیشبرد پروسۀ صلح باید هر دو موضوع متذکره به گونه جدی مدنظر گرفته شود.

در همین حال دفتر مطبوعاتی ریاست اجرایی نیز با نشر خبرنامه‌ای گفته که داکتر عبدالله عبدالله رییس اجرایی و شماری از رهبران جهادی، رهبران احزاب سیاسی، شخصیت‌های ملی و سران و نمایندگان اقوام شام روز گذشته با آقای خلیل‌زاد در قصر سپیدار دیدار کردند.

در این نشست، خلیل‌زاد هدف از سفر خود به افغانستان، تلاش‌ها برای دست‌یافتن به صلح و خواست‌های طرف ایالات متحده و طالبان را در امر رسیدن به صلح با اشتراک کنندگان مطرح ساخت.

سپس داکتر عبدالله و اعضای مجلس دیدگاه‌های خویش را دربارۀ تلاش‌های صلح و همچنان پرسش‌های خود را از آقای خلیل زاد مطرح کردند.

اشتراک کنندگان این نشست توافق نظر داشتند که صلح از اولویت‌های مردم افغانستان است و حکومت و مردم افغانستان از تلاش‌ها برای دست‌یافتن به صلح دایمی حمایت می‌کنند. آنان روی کاهش خشونت از طرف طالبان به عنوان پیش‌شرط آغاز مذاکرات با طالبان و دست‌یافتن به توافق صلح میان امریکا و طالبان تاکید کردند.

اعضای مجلس بر آغاز هرچه عاجل مذاکرات بین‌الأفغانی تاکید نمودند و آن را یگانه راه مناسب دست‌یافتن به صلح دایمی خواندند.

اعضای مجلس همچنان بر اصل فراگیر بودن و نمایندگی هیئت مذاکره کننده از حکومت و تمام جریان‌های سیاسی و نهادهای جامعه مدنی افغانستان توافق نظر داشتند. آنان اجماع داخلی و اصل نمایندگی و همه‌ شمول بودن هيئت مذاکره کننده را از پیش‌شرط‌های موفقیت مذاکرات صلح بین‌الأفغانی خواندند.

این در حالی است که بر اساس گزارش‌ها قرار است که مذاکرات رسمی امریکا و طالبان پس از دو ماه توقف دوباره از سر گرفته شود.

دو هفته پیش، زلمی خلیل‌زاد و نمایندگان طالبان در قطر دیدار کردند که هدف آن زمینه‌سازی برای از سرگیری مذاکرات رسمی میان امریکا و طالبان خوانده شد.

گفته می‌شود که با آغاز دوباره مذاکرات میان امریکا و طالبان، مذاکرات بین‌الافغانی میان  حکومت افغانستان و گروه طالبان نیز آغاز خواهد شد.

خوش‌بینی از آغاز مذاکرات پیرامون صلح افغانستان پس از تبادله سه زندانی گروه طالبان با دو استاد دانشگاه امریکایی- افغانستان میان امریکا و طالبان با توافق دولت افغانستان افزایش یافته است.

پیش از این مذاکرات امریکا و طالبان 9 دور دوام کرد و دو طرف به توافق نهایی نزدیک شده بودند که دونالد ترامپ رییس جمهوری امریکا پس از کشته شدن یک سرباز امریکایی در کابل، این مذاکرات را لغو کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا