امنیت و جرایمبرگزیده هاِتیتر یک

مهاجم انتحاری فرودگاه کابل 11 روز قبل از حمله از زندان بگرام فرار کرده بود

حوالی ساعت 6 عصر روز پنجشنبه چهارم سنبله سال جاری یک مهاجم انتحاری وابسته به گروه تروریستی داعش واسکت انتحاری خود را در میان سیلی از جمعیت شهروندان که در تلاش برای رفتن به داخل میدان هوایی کابل بودند، در نزدیکی «دروازه اَبی» منفجر ساخت. در این حادثه بیش از 170 نفر جان خود را از دست دادند و بیش از یک هزار تن دیگر زخمی شدند.  

گروه تروریستی داعش از طریق وبسایت ایماق ضمن بر عهده گرفتن مسئولیت این رویداد مرگبار، عکسی از مهاجم انتحاری منتشر کرد که هویت او را «عبدالرحمان» از ولایت لوگر عنوان می کرد.

روزنامه «فرست پست» به نقل از مقام های اطلاعاتی هند نوشته است مهاجم انتحاری گروه تروریستی داعش به نام «عبدالرحمان» سکونت اصلی ولایت لوگر که حمله مرگبار بر میدان هوایی کابل را در تاریخ چهارم سنبله انجام داد، در تاریخ 24 اسد سال جاری (11 روز قبل از حمله) از زندان بگرام به دنبال سقوط دولت اشرف غنی آزاد شده بود.

عبدالرحمان پیش از آن به مدت چهار سال در زندان بگرام تحت نظارت ماموران سازمان سیای آمریکا و نیروهای استخبارات افغانستان بود.

مقام های استخباراتی هند می گویند که عبدالرحمان چهار سال پیش در سال 2017 پس از دستگیری در دهلی نو به مامورین سازمان سیای آمریکا در افغانستان تحویل داده شد که بازجویی های مامورین سیا در افغانستان و مامورین استخباراتی افغانستان از عبدالرحمان، بعدها منجر به کشته شدن شماری از اعضا و فرماندهان گروه تروریستی داعش توسط حملات هواپیماهای بی سرنشین گردید.

عبدالرحمان در تاریخ 24 اسد سال جاری به همراه هزاران تن از زندانیان خطرناکی که در زندان بگرام حبس بودند از فرصت پیش آمده استفاده کرده و از آنجا فرار کردند.

عبدالرحمان پیش از دستگیری دانشجوی انجینری در یکی از دانشگاه های دهلی نو در هند بود و پدرش نیز یک تاجر از ولایت لوگر است و اغلب مسافرت های کاری به هند داشت.  

مامورین استخباراتی هند در سال 2017 عبدالرحمان را پیش از آنکه اقدام به یک حمله تروریستی در دهلی نو کند دستگیر و با اصرار مقام های سیا به مامورین این سازمان در افغانستان تحویل دادند.

یکی از مامورین استخباراتی هند که روی دوسیه عبدالرحمان کار کرده بود می گوید: “خروج غیرمسئولانه آمریکا از افغانستان سبب شد تا صد ها تروریست ماهر آزاد شوند و به گروه های تروریستی شان مانند القاعده، داعش و یا دیگر گروه های ترویستی دوباره ملحق شوند.”

او افزود: “در واقع یک دهه کار و تلاش در راستای مقابله با تروریسم به واسطه ناکامی آمریکا در حبس نگه داشتن زندانیان کلیدی در بگرام به هیچ تبدیل شد. عواقب این کار غیرقابل توصیف است.”

مجله «صوت الهند» وابسته به گروه تروریستی داعش در جنوب آسیا نیز در چاپ هفته گذشته خویش تایید کرد که عبدالرحمان پیش تر توسط مامورین استخباراتی هند در دهلی نو دستگیر شده بود. او در آن زمان به دنبال انجام یک حمله تروریستی در دهلی نو بود که اما موفق نشده بود.  

عبدالرحمان توسط رهبران گروه تروریستی داعش برای فرماندهی حمله تروریستی در دهلی نو انتخاب شده بود زیرا او به واسطه مسافرت های هر از گاهی که به دهلی بخاطر تجارت خانوادگی اش داشت با این شهر آشنا بود.

منابع اطلاعاتی هند می گویند که عبدالرحمان ابتدا تحت عنوان دانشجوی انجینیری انستیتوت «نویدا» وارد دهلی نو شد. پس از چندین هفته اقامت در مهمانخانه انستیوت به آپارتمانی در محله «لاج پت نگر» نقل مکان کرد.

اداره استخبارات خارجی هند (RAW) با مداخله اطلاعاتی موفق به اضافه ساختن یک مامور نفوذی در حلقه عبدالرحمان می شود که این مامور نفوذی در برابر عبدالرحمان مدعی می گردد می تواند عملیات تروریستی مورد نظر را با مهیا کردن مواد انفجاری و سربازگیری سرعت بدهد.  

ماموریت این مامور نفوذی چندین هفته به طول انجامید و واحد مقابله با تروریسم اداره استخبارات هند نیز در تمام این مدت حرکات عبدالرحمان را زیر نظر داشتند تا اینکه او را دستگیر کردند.

این مامور نفوذی، عبدالرحمان را قناعت داده بود که داوطلبان زیادی را برای انجام حملات انتحاری استخدام کرده و به آنها مواد منفجره کافی برای انجام حملات شان فراهم کرده است. این کار باعث شده بود تا عبدالرحمان در شبکه ارتباطی اش با فرماندهان ارشد داعش صحبت های زیادی در این خصوص کند که این خود راه را برای رهگیری فرماندهان داعش برای مامورین سیا هموار کرد.

منابع هندی علاوه می کنند پس از دستگیری عبدالرحمان بجای آنکه روند محاکمه او در هند آغاز گردد تصمیم گرفته شد تا با پروازی ویژه او را به کابل بفرستند تا از این طریق، تحقیقات مامورین سیا تسهیل گردد.

در زندان بگرام، مامورین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و مامورین اداره امنیت ملی افغانستان از او بازجویی های زیادی کردند که این بازجویی ها منجر به نابودسازی شماری از رهبران گروه داعش توسط هواپیماهای بی سرنشین آمریکا تا سال 2019 گردید.

یک مقام استخباراتی هند می گوید: “معلوم نیست که از زمان فرار عبدالرحمان از زندان بگرام تا زمان انجام آن حمله مرگبار چه اتفاقاتی افتاده است. شاید او می خواسته انتقام بگیرد و یا شاید دوستانش به او گفته اند که باید کفاره گناهانش را که به واسطه اعترافات او شماری از فرماندهان و اعضای داعش کشته شدند را با این حمله پس بدهد.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا