برگزیده هاسیاست

منتظر شروع گفت‌وگوی مستقیم طالبان با دولت افغانستان هستیم

صبغت‌الله احمدی، سخنگوی وزارت امور خارجه روز چهارشنبه، بیست‌ودوم حوت در توییتی نوشته است که از پیش‌رفت‌های اخیر در مذاکرات میان آقای خلیل‌زاد و نماینده‌گان گروه طالبان استقبال می‌کند. او در ادامه اظهار امیدواری کرده است که آتش‌بس جامع و سراسری برقرار و مذاکرات مستقیم حکومت با گروه طالبان آغاز شود.

پنجمین و طولانی‌ترین دور دیدار رسمی نماینده‌گان امریکا و گروه طالبان در دوحه، پایتخت قطر روز گذشته پایان یافت. هر دو طرف اعلام کردند که در این دور از گفت‌وگوها به هیچ توافق نهایی دست نیافته‌اند اما روی پیش‌نویس توافق‌نامه‌ای در مورد «تضمین برای مبارزه با تروریسم و خروج سربازان امریکایی از افغانستان» توافق کرده‌اند.

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که مذاکرات بین‌الافغانی پس از توافق ‌نهایی روی جدول زمان‌بندی، خروج سربازان امریکایی از افغانستان آغاز خواهد شد.

نماینده‌ی ویژه امریکا در امور صلح افغانستان، ناوقت سه‌شنبه شب (۲۱ حوت) در توییترش نوشته است: «صلح نیازمند توافق روی چهار موضوع است: تضمین‌ برای مبارزه با تروریسم، خروج نظامیان امریکایی از افغانستان، آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی و برقراری آتش‌بس سراسری.»

آقای خلیل‌زاد افزوده است هنگامی که پیش‌نویس توافق‌نامه در مورد جدول زمان‌بندی خروج سربازان امریکایی از افغانستان و اقدامات مؤثر بر ضد تروریسم نهایی می‌شود، گروه طالبان و دیگر افغان‌ها از جمله دولت وارد گفت‌وگوی بین‌الافغانی برای توافق سیاسی و برقراری آتش‌بس سراسری خواهند شد.

او با رضایت‌مندی از جریان مذاکرات قطر نوشته است که شرایط برای برقراری صلح بهبود یافته است و همه طرف‌ها می‌خواهند جنگ را پایان دهند. نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان هم‌چنان گفته است که اقدامات بعدی او مشورت با مقام‌ها در واشنگتن و دیگر شریکان این روند خواهد بود. او تصریح کرده است که به زودی با نماینده‌گان گروه طالبان بار دیگر دیدار می‌کند. آقای خلیل‌زاد تأکید کرده است تا وقتی که روی همه موارد توافق نشود، هیچ توافقی نهایی نیست.

در همین حال، گروه طالبان نیز در خبرنامه‌ای گفته است که گفت‌وگوهای قطر پایان یافته است. این گروه تأکید کرده است که هیچ توافقی نهایی حاصل نشده است و روی دو موضوع از جمله خروج نیروهایی امریکایی و استفاده نشدن از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر بحث شده است. این گروه گزارش‌ها در مورد توافق برای آغاز گفت‌وگوی مستقیم با حکومت افغانستان و برقراری آتش‌بس را رد کرده است.

از سویی هم، هارون چخانسوری، سخنگوی ریاست جمهوری در صفحه رسمی فیس‌بوکش ضمن سپاس‌گزاری از تلاش‌های امریکا برای صلح، نسبت به برقراری آتش‌بس سراسری و آغاز مستقیم گفت‌وگو میان حکومت و گروه طالبان ابراز امیدواری کرده است.

پنجمین دور دیدار رسمی نماینده‌گان امریکا و گروه طالبان در ششم حوت آغاز شد و برای ۱۶ روز ادامه یافت. این گفت‎وگوها طولانی‎ترین دور مذاکرات دو طرف است که تا کنون صورت گرفته است. این دور مذاکرات میان دو طرف دو بار متوقف و از سر گرفته شد.

مذاکرات قطر به دلیل طولانی شدن و هم‌چنان اعلام‌نشدن جزییات مورد بحث آن باعث نگرانی‌ها در داخل افغانستان شده بود. عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی در نشست روز دوشنبه شورای وزیران گفت که مردم نسبت به عدم وضاحت جزییات این گفت‎وگوها نگران‌اند.

هرچند مقام‌های امریکایی و حکومت افغانستان اعلام کرده بودند که جزییات گفت‎وگوها میان آقای خلیل‌زاد و رییس جمهور غنی به اشتراک گذاشته می‌شود اما حکومت افغانستان نیز در این مورد به مردم و رسانه‌ها جزئیات نداده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا