ممنوعیت پخش موسیقی و وسع کم اقتصادی؛ تالارهای عروسی دیگر کمتر برای عروسی هستند
احمد جاوید رحیمی یک تن از صاحبان تالارهای عروسی در ولایت هرات به خبرنگار رها می گوید در گذشته دست کم 30 الی 50 محفل شادی به شمول عروسی و یا شیرینی خوری طی یک ماه در تالارش برگزار می شد.
به گفته ی او، گاهی اوقات پیش می آمد که طی یک روز 2 محفل شادی در تالارش برگزار می شد، به طوری که یک محفل برای ظهر بود و محفل دیگر در شب همان روز برگزار می گردید.
وی می افزاید: «بسیاری مواقع حتی نیز پیش می آمد که مشتریان برای بخش رزرو تالار می آمدند اما ما زمان خالی نداشتیم که تالار را در اختیار آنها برای برگزاری محفل شان قرار دهیم.»
آقای رحیمی علاوه می کند که پیش از این ماهانه به طور میانگین بین 150 هزار افغانی الی 300 هزار افغانی از تالارش درآمد داشته که اما هم اکنون و پس از روی کار آمدن حکومت امارت اسلامی طالبان برگزاری محافل شادی در تالارها با کاهش بسیار زیادی مواجه شده است.
او می گوید هم اکنون در بیشترین حالت ممکن در یک ماه بین 3 الی 7 محفل در تالارش برگزار می گردد که درآمد حاصل از این تعداد محفل، پول بیل های برق تالارش را به سختی جواب می دهد.
یکی از باشندگان ولایت هرات که به تازگی محفل عروسی اش را نه در یک تالار بلکه در یک باغ کوچک شخصی برگزار کرده نیز به خبرنگار رها در این خصوص گفت که این که مردم دیگر کمتر به سراغ تالارهای عروسی برای برگزاری محافل شادی شان می روند می تواند دو علت داشته باشد.
وی افزود: «اول این که؛ وسع اقتصادی مردم به شدت کاهش یافته است، و دیگر مردم توان اجاره تالار عروسی برای برگزاری مراسم شان را ندارند و ترجیح می دهند که محافل شادی شان را در باغ های کوچک شخصی و یا خانه های شان برگزار کنند.»
او علاوه کرد: «اما موضوع دوم؛ وضع قوانین غیرعلنی از سوی امارت اسلامی طالبان برای ممنوعیت پخش موسیقی در تالارها در محافل شادی است. این روزها از تالارهای عروسی کمتر صدای موسیقی پخش می گردد.»
این باشنده هراتی که خواسته نامی از او گرفته نشود می گوید در حال حاضر مردم از تالارهای عروسی بیشتر برای برگزاری مراسم های ختم قران کریم و فاتحه خوانی هایشان استفاده می کنند تا محافل شادی.
اکبر غفوری، یک تن دیگر از صاحبان تالار در ولایت هرات به خبرنگار رها گفته است که تا ۵ ماه پیش بین 10 تا ۲۰ نفر خدمه داشت، اما حالا تعداد این افراد به ۴ تا ۷ نفر رسیده است.
او می گوید «اصلا مراسم های عروسی به مانند قبل نیست که مردم بتوانند در تالارها محافل شان را برگزار کنند.»
آقای غفوری علاوه می کند مردم بیشتر در خانه و باغچه ها، مراسم عروسی و شیرینی خوری شان را برگزار می کنند.
این گفته ها درحالی از سوی تالارداران ولایت هرات مطرح می گردد که چندی پیش در ولایت ننگرهار، چندین فرد وابسته به امارت اسلامی طالبان برای قطع کردن صدای موسیقی از یک محفل عروسی وارد آن محفل شدند که اما پس از مشاجره لفظی با صاحبان محفل، به سوی آنها تیراندازی می کنند.
در این تیراندازی، چندین نفر جان خود را از دست می دهند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان فردای آن روز در پیامی ضمن تایید این رویداد، از بازداشت چندین نفر از افراد وابسته به امارت اسلامی در پیوند به این اتفاق خبر داد.