سیاستِتیتر یک

مقامات در پاکستان مدعی هستند که شبکه حقانی تقریبا متلاشی شده است

این مقامات می گویند که شبکه حقانی تقریبا مسئولیت تمامی حملاتی که در این مناطق بر روی نیروهای پاکستانی و افغانی انجام می دهند را به عهده دارد. ایالات متحده آمریکا نیز این شبکه را وابسته به گروه طالبان می خواند و می گوید این شبکه مسئولیت بسیاری از حملات تروریستی مرگبار را تاکنون به عهده دارد.

در همین حال، سوزان رایس مشاور امنیت ملی آمریکا در سفرش به اسلام آباد به مقامات این کشور گفت اینکه شورشیان در خاک پاکستان پایگاه دارند و از این طریق به افغانستان حمله می کنند کاملا رد می شود.

اما از سویی دیگر، کمک میلیون ها دالری ایالت متحده به بخش نظامی پاکستان مشروط بر این است که پاکستان اقدامی جدی برای محو تروریسم بردارد.

این در حالیست که سرتاج عزیز مشاور امنیت ملی پاکستان در یک کنفرانس مطبوعاتی به همراه وزیر خارجه آلمان، فرانک اشتان مایر گفت “پس از راه اندازی عملیات گسترده نیروهای امنیتی پاکستان در مناطق قبایلی در شمال غرب پاکستان، اکثر پایگاه های شبکه حقانی به طور کلی نابود شدند. ”

وی گفت “اکثر زیرساخت های شبکه حقانی در وزیرستان شمالی از جمله فابریکه/کارخانه های بمب سازی و شماری از پایگاه های نظامی این شبکه به طور کامل نابوده شده است. ”

سرتاج عزیز افزود “از این رو چیزی که در خاک پاکستان از شبکه حقانی باقی مانده در مقایسه با نفوذ این شبکه در افغانستان بسیار ناچیز است.”

او گفت “ارزیابی های ما نشان می دهد که ظرفیت این شبکه در افغانستان بسیار بیشتر از پاکستان است، شاید چیزی در حدود 90 یا 80 درصد نسبت به پاکستان، که آن هم در عملیات اخیر نیروهای پاکستانی نابود شده است. ”

طالبان

گفتنی است که اشتان مایر وزیر خارجه آلمان هم سخنان همتای پاکستانی خود را در این خصوص تایید می کند.

اما این سخنان از سوی مقامات پاکستان در حالی مطرح می شوند که چندی پیش و پس از چندین حمله مرگبار به شهر کابل و دیگر ولایات کشور، محمد اشرف غنی رئیس جمهوری کشور در سخنانی صریح، پاکستان را متهم به حمایت از تروریسم کرد و گفت از این کشور پیغام جنگ فرستاده می شود.

پس از آن، فعالیت های گسترده ای علیه پاکستان در کشور راه اندازی شد و بسیاری از مقامات در کشور نیز اذعان کردند که پاکستان متهم به حمایت از تروریسم می باشد. پاکستان نیز در پاسخ، جانان موسی زی سفیر افغانستان در اسلام آباد را به وزارت خارجه این کشور فرا خواند و نگرانی های خود را به وی ابراز کرد.

لازم به ذکر است که شبکه حقانی در دهه 1970 به عنوان یک گروه اسلامی در افغانستان شکل گرفت تا علیه رژیم وقت مبارزه کند.

شبکه حقانی گفته می شود رابطه بسیار نزدیکی با سازمان استخباراتی پاکستان (آی اس آی) دارد، و سراج الدین حقانی رهبر این شبکه ماه پیش به عنوان یکی از دو نماینده رهبر جدید طالبان انتخاب شد.

سراج الدین حقانی سالهاست که تحت تعقیب ایالات متحده آمریکاست و هفته گذشته آمریکا اسم برادر این شخص، عبدالعزیز حقانی، را در لیست سیاه تروریستان بین المللی خود قرار داد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا