سرور دانش، معاون دوم ریاستجمهوری، گفته است در شرایط کنونی، هماهنگی مردم و نهادهای سیاسی جامعهی هزاره و اهل تشیع زیر یک چتر کلان سیاسی، برای پیگیری مطالبات جمعی و مشترک آنها در راستای حمایت از صلح عادلانه، ضروری ست.
دفتر مطبوعاتی معاون دوم ریاستجمهوری، روز دوشنبه (۲۹ جدی)، در اعلامیهای گفت نشست بزرگ هماهنگی میان جریانها و شخصیتهای سیاسی (هزاره – شیعه) با میزبانی محمد محقق، رهبر حزب وحدت مردم افغانستان برگزار شده است.
محمد محقق، در این نشست، ضمن تاکید بر ایجاد یک چتر کلان سیاسی در راستای هماهنگی میان همه چهرههای سیاسی جامعهی هزاره – شیعه افغانستان، حمایت از روند صلح و حفاظت از جمهوریت نظام و صیانت از قانون اساسی را مکلفیت اساسی دولت و ملت و جریانهای سیاسی عنوان کرده است.
آقای محقق، در بارهی نوعیت نظام آینده نیز سخن گفت و بر تحقق تامین عدالت اجتماعی و تقویت مردمسالاری تاکید کرد.
از سویی هم، سرور دانش، معاون دوم ریاستجمهوری، با اشاره به روند صلح، گفت: «امروز در شرایطی قرار داریم که نیازمند همدلی، همبستگی و اتحاد همه مردم افغانستان استیم. نظام جمهوری، قانون اساسی، حقوق اساسی شهروندان، حقوق زنان و مشارکت ملی، مطالبات جمعی تمام مردم و دولت افغانستان است و باید در راستای رسیدن به صلح پایدار به آن توجه اساسی شود.»
آقای دانش، هماهنگی مردم و نهادهای سیاسی جامعهی هزاره – شیعه را زیر یک چتر کلان سیاسی در شرایط کنونی برای پیگیری مطالبات جمعی و مشترک آنها در راستای حمایت از صلح عادلانه، به عنوان یک ضرورت اساسی مطرح کرده است.
همچنان، سیما سمر، رییس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر نیز، در این نشست گفت نظام دموکراتیک، حفظ ارزشهای حقوق بشری و حقوق مساوی زنان از خواستهای اساسی مردم افغانستان در روند صلح است که به هیچ صورت نباید در جریان گفتوگوها و روند صلح نادیده گرفته شود.
محمدکریم خلیلی، رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان نیز، در این نشست گفت صلح و آرامش خواست تاریخی مردم افغانستان است.
او افزود: «مردم افغانستان، کشورهای منطقه و جهان، از روند صلح افغانستان حمایت میکنند و هیچ کس مخالف صلح نیست و ما نیز باید از روند کنونی صلح حمایت کنیم.»
غلام سخی، پارسایی رییس پیشین شورای سراسری هزارههای اهل سنت افغانستان نیز در این نشست گفت حق شهروندی عادلانه و برابر هزارههای اهل سنت، یک خواست جمعی و جدی است.
گفتنی است که از چندی به این طرف، چهرههای سیاسی هزاره – شیعه نشستهایی را برگزار میکنند. به گفتهی آنها، هدف برگزاری این نشستها، بیشتر به خاطر حمایت از روند صلح و حفظ حقوق اقلیتهای قومی – مذهبی در گفتوگوهای صلح است.