مذاکرات صلح با گروه هایی می شود که خشونت را کنار بگذارند
سید ظفر هاشمی، معاون سخنگوی رئیس جمهوری عصر امروز دوشنبه در یک نشست خبری در کابل گفت: تلاشها به خاطر گفتگوهای صلح بر بنیاد موقف شرکای مهم حکومت در سطح جهان و نشستهای سه جانبه و چهارجانبۀ افغانستان با پاکستان، امریکا و چین ادامه خواهد یافت.
آقای هاشمی افزود که گفتگوهای صلح با مخالفان مسلح مشروط بر پایان جنگ و کنار گذاشتن خشونت هاست.
معاون سخنگوی ریاست جمهوری علاوه کرد که تاکنون در نشست های کابل و اسلام آباد هدف از چگونگی گفتگوهای صلح است. نشست بعدی نیز در اسلام آباد برگزار می شود و دستآوردهای مردم از جمله آزادی بیان در این گفتگوها مدنظر گرفته خواهد شد.
از سوی دیگر روز گذشته نیز نشست “پگواش” در پایتخت قطر برگزار شده بود که تعدادی از استادان دانشگاه و فعالان سیاسی به طور غیر رسمی در این نشست شرکت کرده بودند. دولت قبلا گفته بود در این نشست شرکت نمی کنیم.
در این نشست طالبان از نهادهای بین المللی و ایالات متحده خواسته بودند که آنان را از لیست سیاه سازمان ملل بیرون کنند.
سید ظفر هاشمی در مورد رفع تعذیرات و بیرونشدن از فهرست سیاه سازمان ملل گفت که بیرون شدن از فهرست سیاه؛ معیارها و شرایط خاص خود را دارد که کاهش خشونت و پذیرفتن اصولی که به سطح جهانی مطرح میشود، میباشد.
اما، از سوی دیگر هر وقتی که گپ از گفتگوهای صلح می شود، حملات انتحاری گروه طالبان بیشتر می شود که کارشناسان این رفتار طالبان را نوعی امتیاز طلبی می پندارند.
با این حال هرچند خوشبینیهایی نسبت به ازسرگیری گفتگوهای صلح افغانستان و طالبان وجود دارد اما در دو دور نشست چهارجانبهیی که در اسلامآباد و کابل میان افغانستان، پاکستان، امریکا و چین برگزار شد، ضمن اینکه تا کنون نتیجۀ کلی به دست نیامده و این روند به نشست سومی موکول گردید، همچنان در مورد جزئیات و پیآمد نشست دومی در کابل نیز معلومات بیشتر داده نشد و تنها از پیشرفتها در آن سخن به میان آمد.
1 دیدگاه